Prima pagină » Diverse » GÂNDUL LIVE. Recomandările campionului național de drift, Sorin Ene: ”Este recomandat să oprești când te afli pe contrasens”/ ”Cea mai bună soluție, pentru a evita incendierea mașinii este verificarea autoturimului, cel puțin, o dată la 6 luni”

GÂNDUL LIVE. Recomandările campionului național de drift, Sorin Ene: ”Este recomandat să oprești când te afli pe contrasens”/ ”Cea mai bună soluție, pentru a evita incendierea mașinii este verificarea autoturimului, cel puțin, o dată la 6 luni”

GÂNDUL LIVE. Recomandările campionului național de drift, Sorin Ene: ”Este recomandat să oprești când te afli pe contrasens”/ ”Cea mai bună soluție, pentru a evita  incendierea mașinii este verificarea autoturimului, cel puțin, o dată la 6 luni”

Campion național de drift, Sorin Ene, a vorbit la Gândul Live despre minorii care conduc fără permis, spunând că ar trebui că legislația în vigoare să fie schimbată în acest sens; despre situația în care un șofer de autoturism se poate trezi pe bandă de contrasens, campionul național recomandă  oprirea mașini, chiar dacă un flux de mașini se pot îndrepta din partea opusă; cât despre situația în care autoturimele pot lua foc pe timpul verii, a recomandat că în fiecare mașînă să existe un extintor,precum și o cheie de mașînă sau piulița, pentru a verifică in prealabil starea acestuia. De asemenea, in concluzie, a specificat că un autoturism da semne de alarmă atunci când are o problema, iar pentru a evita problemele este recomandabil că o dată la 6 luni autoturismul să fie verificat.

Despre situațiile în care minorii conduc, fără nicio teamă că pun viață în pericol a celorlalți participanți la trafic, Sorin Ene spune că cea mai bună soluție este reglementarea legislației în vigoare, astfel încât cei care comit anumite abateri să se anuleze dreptul a a obține un permis de conducere.

Consider că ar trebui modificată legislația în vigoare

„Se pare că disperarea în ceea ce privește atragerea de vizualizări atrag pentru societate un real pericol, așa cum s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, când a fost implicat un minor. 

Revenind la imagini, consider că ar trebui modificată legislația în vigoare, astfel încât cei care fac astfel de abateri să nu mai aibă dreptul de a obține permisul de conducere.

Este strigător la cer ceea ce se întâmplă. 

Totul se întâmplă în timp și spațiu real. Acești conducători auto nu își dau seama de pericolul care îl reprezintă în traficul deschis, pin faptul că stăpânesc acele mașini timp de câteva secunde și adopta un stil destul de agresiv, accelerație extraordinar de puternică, mașinile sunt solicitate la maxim. În cazul în care întâlnesc o situație care degenerează, acești copilași nu au experiență”.

”Este recomandat să oprești cand te afli pe contrasens”

Despre situație accidentală de a fi pe contrasens în calitate de șofer, Sorin Ene recomandă oprirea imediată a autotursmului. Imaginile în care un şofer a mers câteva sute de metri pe contrasens, pe cel mai circulat bulevard al Brașovului a fost comentat în cadrul emisiunii.

„Din moment ce eroarea este făcută, spiritul de orientare te-a părăsit instantaneu. Sunt cazuri fericite când ceilalți participanți la trafic, încearcă cât mai mult posibil să evite, opresc pe partea dreapta, semnalizează, este de recomandat să oprești până poți să întorci mașînă. 

Mai sunt situații în care vine un flux de mașini în față și realizezi că eroarea s-a produs. este de recomandat să oprești cât mai repede.

Ceilalți participanți la trafic s-au sesizat, opresc pe partea dreapta. Este recomandat să oprești. Mai este o situație în care vine un flux de pe contrasens și este recomandat să oprești”.

FOTO: observatornews.ro

”Cea mai bună soluție este verificarea autoturimului, cel puțîn, o dată la 6 luni”

Despre situațiile în care o mașînă poate lua foc, comentând despre incidentul din Constanța, unde o mașină a luat foc, însă nu a cauzta decesul niciunei persoane, Sorin Ene spune că aceste incidente petrecându-se de cele mai multe ori pe timpul verii, din cauza temperaturilor ridicate, Sorin Ene spune că cea mai bună soluție este verificarea autoturimului, cel puțîn, o dată la 6 luni.

„Când se întâmplă asemenea evenimente, timpulse scurge extrem de repede, ești luat prin surprindere. Există variante: trebuie făcute de imaginație. Ce se întâmplă dacă îmi ia mașînă foc? Când te gândești și nu mai ești luat prin surprindere. Stingătorul este o soluție, trebuie să stea la îndemână, dar trebuie luat imediat.

Soția a întâmpinat un asemenea incident, în urmă cu 10 ani: a avut la îndemână o chiee și a deconectat sursa de curent a motorului și apoi folosit stingătorul. Când stai cu mâinile în san este foarte greu, mașîna se aprinde

O altă recomandare etse verificatul alimentării sistemului de alimentare a mașinilor cu combustibil. Sistemul de combustibil este complex, are furtun, care datorită vârstei se crapă. Aceste materiale sunt supuse variațiilor de temperatura, iar la un moment crapa. Dacă avem scurgeri, acei vapori cu combustibil se pot aprinde. La instalație electrică, este o cauza a incendiului, și în cazul autoturismelor noi, așa cum se întâmplat în urmă cu câteva săptămâni, cu un autoturism pe centură, care a ars în totalitate.

O dată la 6 luni ar trebui că mașînă să fie verificată. O mașînă are semnale: îți da semne, dacă simți miros de combustibil, faci o verificare”.

 

FOTO: ziarconstanta.ro