GÂNDUL LIVE. Simion Hăncescu, președinte FSLI : „Reprezintă un pericol ca elevii de clasa a VIII-a și a XII-a să fie aduși la ore în perioada 2-12 iunie”

Publicat: 30/04/2020, 13:43
Actualizat: 30/04/2020, 21:01

Simion Hăncescu a vorbit la GÂNDUL LIVE  despre existența riscurile ca elevii să fie infectați în perioada 2-12 iunie, în contextul în care „mulți elevi vin la școală făcând naveta”, iar „temperaturile vor fi peste 30 grade Celsius, va fi foarte complicat că acești copii să stea 3-4 ore cu masca pe față”. 

„În scrisoarea deschisă am tras un semnal de alarmă asupra faptului că nu toți elevii  și cadrele didactice au echipamente pentru a desfășura cursuri online, nu se știe care e numărul real. Unele estimări spun că sunt peste 300.000 elevi. Se va face o lista de către MEC. Este evident că este o discriminare între cei care au și nu au, pentru că provin din familii nevoiașe” .

Potrivit unui material realizat de Institutul de cercetare a calității vieții, „elevii aduși în perioada 2-12 iunie la școală vor fi în pericol de a se contamina”

„Trebuie înaintate Guverului României și să facă un proiect la nivel național astfel încât  să garanteze că toți elevii și cadrele didactice pot beneficia. Referitor la afirmatiile presedintelui României, elevii vor veni la școală în perioada 2-12 iunie, iar examenele naționale se vor desfășura conform calendarelor. Bănuiesc că ați văzut un material făcut de Institutul pentru Calitatea Vieții”.

„Institutul de cercetare a calității vieții a realizat un material documentat și trebuie să mărturisesc că suunt în consonanță totală cu raționamentul acestor  oameni. Esență materialului e următoare: e imposibil ca elevii de clasa a VIII-a și a XII-a să fie aduși la ore în perioada 2-12 iunie, e un mare pericol să fie aduși la examenele naționale. Sunt ”n” argunemte. Gândiți-va că sunt 300.000 de elevi care ar trebui să vină la școală, lăsând la o parte problema cu măști și mănuși. Dacă luăm în calcul ce se întâmplă cu infrastructură, mulți elevi vin la școală făcând naveta. Ce se întâmplă dacă aceștia vor fi contaminați?”

Cum se va realiza recuperare?

„MEC a transmis către inspectoratele școlare un material în care se spune că materia se va reporta pentru anul școlar viitor. MEC trebuie să vină cu o programa clară să spună cum stau lucrurile. Poate ar fi momentul că MEC să gândească să renunțe la teme inutile. Să vină cu precizări ce se întâmplă cu materiile nepredate. E revoltător că un elev de clasa a VII-a să se trezească cu un subiect pe care nu l-a învățat la școală” .

„Un examen în condiții improrii nu va stabili o ierarhie. Politicienii care ii aduc pe elevi în perioada 2-12 iunie își asumă un mare risc” 

„Dacă îi aducem pe acești copii în iunie, când temperaturile vor fi peste 30 grade Celsius, va fi foarte complicat că acești copii să stea 3-4 ore cu masca pe față. Nu știu care va fi randamentul celor două  săptămâni. Ce se întâmplă dacă în timpul examenlor, vor fi nevoiti  să abandoneze examenele pentru că nu vor rezistă. Să stai  trei ore cu masca pe față,cele mai multe săli de clasa nu au aer condiționat. Acel copil va părăsi sala de clasa. MEC trebuie să ia în calcul să fie închise mediile școlare cu rezultate pe care le au elevii. Un examen în condițîi improrii nu va stabili o ierarhie. Pot fi copii de notă 10 care nu pot face un subiect de notă 6. Dar mediile din clasele V-VIII pot fi un criteriu mai obiectiv. Examenele din clasa a XII-a nu au relevanță, pentru că universitățile au alte criterii. Politicienii care ii aduc pe elevi în perioada 2-12 iunie își asumă un mare risc” .

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Șoc în timpul unei execuții, în SUA. Ce a făcut un bărbat chiar înainte de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Nu e banc! Cu cât se vinde ciocolata Dubai la Târgul de Crăciun din Sibiu
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Ce a găsit o echipă de muncitori în fața primăriei din Tulcea. Clădirea risca să...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
El este Ghiță, tânărul în vârstă de 29 de ani, care și-a pierdut viața într-un...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Doliu în România! A murit o legendă a țării. Era supranumit „Dumnezeu”
Elena Lasconi, o studentă mediocră. Cum arată notele primite de candidata la președinția României
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
9 luni de la moartea Mioarei Roman: "Toate pomenile pentru mama mea le-am făcut singură"....
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Ce întâmplă cu sănătatea oamenilor de peste 50 de ani care folosesc Internetul?