Prima pagină » Diverse » Ghicitoare IQ | Găsiți comoara! Ce cufăr deschide cheia piratului din imagine?

Ghicitoare IQ | Găsiți comoara! Ce cufăr deschide cheia piratului din imagine?

Ghicitoare IQ | Găsiți comoara! Ce cufăr deschide cheia piratului din imagine?

Iată o ghicitoare IQ pentru fanii „Piratului din Caraibe” Jack Sparrow: Ce cufăr deschide cheia piratului din imagine?

Avem șase cufere cu șase lacăte și o singură cheie! Piratul buclucaș cu cârlig în loc de mână și picior de lemn deține cheia potrivită.

Cheia piratului deschide, după cum poate v-ați dat seama, cufărul cu numărul cinci (5).

Am putea crede că pirații și comorile lor reprezintă doar invenții bune pentru filme și cărți. Nimic mai fals!

Numeroși pirați au îngropat comori uriașe în locuri unde nimeni nu s-ar fi gândit să le caute. Unii au lăsat hărți, indicii, ghicitori, pentru temerarii care le-ar fi putut dezlega și pune mâna pe comori.

Trei din cele mai prețioase comori găsite vreodată sunt următoarele:

Bogățiile de pe Flor de Mar. Valoare: 2,6 miliarde de dolari

Cea mai mare comoară nerecuperată este cea de pe o corabie portugheză, Flor de Mar. Ambarcațiunea naviga în jurul insulei Sumatra în 1511, înainte să fie prinsă în vâltoarea unei furtuni nemiloase. În cele din urmă s-a scufundat și comorile au rămas pe fundul mării. Se spune că ascundea 60 de tone de aur!

Comoara Căpitanului Kidd. Valoare: 160 milioane de dolari

Kidd și-a rotunjit averea datorită corăbiilor bogate pe care le jefuia. Și-a început cariera în 1698 și a devenit celebru datorită „hărniciei” sale, în toată America., mai ales în regiunea Statului New York. Încă mai există cantități uriașe de aur, îngropate de miri unde, care așteaptă să fie descoperite.

Bijuteriile din Lima. Valoare: 60 milioane de dolari

Când Peru s-a răsculat împotriva invadatorilor spanioli în 1820, comorile din capitala Lima au fost încredințate Căpitanului Thomas, pentru a fi transportate în siguranță. Printre obiecte se numărau și două statui complet din aur ale Fecioarei Maria. Acesta a devenit însă lacom și a dus comoara pe o insulă necunoscută. A îngropat avuția furată, dar a murit înainte să se mai bucure de ea.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele