Prima pagină » Diverse » Gina Bradea dezvăluie secretul celor mai crocanți și aromați gogoșari pentru la iarnă. Atenție, nu se fierb!

Gina Bradea dezvăluie secretul celor mai crocanți și aromați gogoșari pentru la iarnă. Atenție, nu se fierb!

Gina Bradea dezvăluie secretul celor mai crocanți și aromați gogoșari pentru la iarnă. Atenție, nu se fierb!

Apropierea toamnei vine cu pregătiri pentru gospodine, care încep să se aprovizioneze cu toate cele necesare. În ajutorul lor vă oferim o rețetă de gogoșari în oțet, la rece.

Așadar, nu mai trebuie să fierbi gogoșarii dacă vrei să îi ai crocanți și aromați pentru la iarnă.

Gina Bradea te scutește de multă muncă. Rețeta ei este salvarea celor care nu au timp, dar doresc să se bucure de produse cât mai gustoase.

Rețetă de la Gina Bradea pentru gogoșari în oțet, la rece

Pentru români, toamna înseamnă și aprovizionarea cămării cu toate cele necesare pentru a trece peste iarnă. Iar asta înseamnă câteva borcane de zacusă, roșii în bulion, castraveți murați, dar și nelipsiții gogoșari în oțet.

Gina Bradea are o rețetă foarte ușoară de gogoșari în oțet, care nu presupune fierberea legumelor, nici a oțetului. Conservarea se face la rece, iar rezultatul este minunat.

Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru gogoșari conservați la rece:

  • 5 kilograme de gogoșari;
  • două linguri de sare de bucătărie;
  • o legătură de hrean;
  • 200 de grame de miere de albine sau zahăr;
  • o mână de frunze de țelină;
  • o lingură de boabe de muștar;
  • o linguriță de boabe de piper;
  • câteva frunze de dafin;
  • 1-2 morcovi pentru decor;
  • 1 litru de oțet.

Mod de preparare:

Gogoșarii se spală, se curăță și se fac jumătăți sau sferturi.

În următorul pas, punem într-un vas mierea de albine, sarea, o linguriță de boabe de piper, hrean și frunzele de țelină. Peste aceste ingrediente se adaugă oțetul și totul se amestecă. Apoi, se adaugă și o linguriță de semințe de muștar și frunzele de dafin.

În acestă zeamă obținută se adaugă gogoșarii. Totul se amestecă până când toți gogoșarii vor fi acoperiți de compoziția rezultată.

Ulterior, vasul trebuie acoperit cu un capac sau un șervet și se pune deoparte, la loc ferit, pentru 24 de ore. Din când în când, mai amestecați gogoșarii.

După ce au trecut cele 24 de ore de marinare, puneți gogoșarii în borcane și turnați peste ei zeama rezultată până la completarea borcanului, astfel încât legumele să fie acoperite cu lichid.

Borcanele se închid bine și se depozitează peste iarnă în beci sau debara.

Poftă bună!

CITEȘTE ȘI:

Gina Bradea, operată de urgență. Celebra bucătăreasă le cere fanilor să se roage pentru ea

Rețeta pentru cei mai gustoși castraveți murați făcuți fără OȚET. Ingredientul secret pe care puține gospodine îl folosesc

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele