Chiar dacă ești vegetarian, absența cărnii și lactatelor nu îți garantează că vei fi ferit de toxiinfecție alimentară.
O femeie a aflat pe pielea ei ce înseamnă asta, după ce a făcut o mâncare de fasole la slow cooker.
Anne Sullivan a găsit o rețetă de fasole albă și a urmat instrucțiunile, inclusiv spălarea boabelor și lăsarea lor în slow cooker, timp de mai multe ore, scrie mirror.co.uk.
După 7 ore, boabele de fasole aveau aceeași dimensiune. Femeia a mâncat, totuși, din ele și i s-au părut greu de mestecat. S-a simțit apoi rău. „Cred că arătam groaznic, deoarece șeful meu mi-a zis să plec acasă și să dorm. Îmi venea să vomit”.
Ulterior, Anne a mâncat din nou din fasole, alături de prietenul ei. S-au simțit amândoi rău și au abandonat repede masa.
Chiar dacă a spălat boabele și le-a lăsat să se gătească mai multe ore, acestea încă erau nefăcute. Astfel, toxina fitohemaglutinină și-a făcut simțită prezența: diaree, amețeală și greață.
Anne nu a fiert boabele timp de 10 minute. Ar fi trebuit să înmoaie fasolea timp de 5 ore, să o usuce și apoi să fiarbă boabele timp de 10 minute. Nivelul toxinei a crescut după ce femeia le-a pus în slow cooker.