Greșeala pe care o fac toți românii după ce mănâncă. Ce spune medicul Vlad Ciurea
Știai că după ce mănânci, corpul tău are nevoie de un moment de respiro? De asemenea, și dacă de culci imediat după ce mănânci nu este în regulă.
Acest obicei poate încetini digestia și poate cauza disconfort gastric sau chiar reflux acid. Este recomandat să aștepți cel puțin 30 de minute sau mai mult înainte de a te culca după masă, pentru a permite organismului să digere mâncarea în mod corespunzător. De asemenea, este important să eviți activitățile fizice intense imediat după masă, deoarece acestea pot afecta digestia.
Totodată, medicul Vlad Ciurea recomandă ca imediat după masa de prânz îți iei câteva minute pentru relaxare. Medicul a ținut să sublinieze că acest obicei este extem de important pentru organism, astfel acesta nu o să mai fie suprasolicitat.
Vlad Ciurea: ”După ce ai fost la masă, mergi și stai liniștit puțin! ”
”Persoanele mediteraneene au inventat un lucru foarte bun, probabil o să ajungem și noi acolo. Această siestă… După ce ai fost la masă, mergi și stai liniștit puțin! Fie te odihnești, fie dormi, fie stai puțin în casă”, spune Ciurea.
Siesta, perioada cuprinsă între câteva minute și câteva ore de odihnă și de somn, imediat după masa de prânz, îmbunătățește, susțin experții în domeniu, starea de sănătate. Mai exact, aceasta contribuie la o circulație sanguină mai bună, îmbunătățește memoria, crește capacitatea de învățare și combate stresul și depresia.
Experți mai spun că, durata siestei nu ar trebui însă să depășească o jumătate de oră, altfel riscăm să ne stricăm somnul de noapte.
Câtă apă trebuie să bem într-o zi?
Hidratarea este extrem de importantă pentru a avea un organism sănătos, iar apa plată este cea mai indicată formă de hidratare. Recent, renumitul prof. dr. Vlad Ciurea a explicat care este cantitatea de apă pe care trebuie să o consumăm într-o zi și cât de important este să nu uităm să ne hidratăm.
”La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, Cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid. Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile”, a spus medicul.