Greșelile pe care le faci când îți cureți hainele. De ce nu ar trebui să speli încălțămintea la mașina de spălat

Publicat: 02 03. 2020, 15:04
Actualizat: 02 03. 2020, 15:09

Poate nu o dată s-a întâmplat să strici piese vestimentare sau alte țesături în timpul procesului de curățare și să nu știi cu exactitate unde anume ai greșit. Will Lankston, proprietarul unei curățătorii, spune că există câteva piese vestimentare care au nevoie de mai multă atenție. De exemplu, încălțămintea sport.

Având în vedere că purtăm teniși ori sneakerși 99% din timp, este de la sine înțeles că este aproape imposibil să îi menținem curați. Totuși, spălarea repetată și, mai ales dacă este făcută la mașina de spălat, poate duce la deteriorarea lor. Will Lankston a declarat pentru Daily Mail că atât mașina de spălat, cât și uscătorul de rufe pot fi nocive pentru încălțăminte deoarece căldura distruge cusăturile și lipiciul. De asemenea, uscătoarele pot micșora anumite materiale și cele ale încălțămintei nu fac excepție. Indicat este ca aceștia să fie curățați de mână, cu produse special create.

În privința prosoapelor, el spune că punerea unor mingi de tenis în uscător va face materialul mai moale. „Ele pot face rufele să se usuce mai repede deoarece ajută la circulația fluxului de aer prin țesături.”.

În plus, Lankston a demontat mitul conform căruia dacă pui blugi în frigider, ei se curăță. În schimb, el recomandă spălarea lor pe dos la fiecare cinci purtări pentru a preveni decolorarea.

Și, deși este tentant să torni o cantitate generoasă de detergent în cuva mașinii de spălat, expertul subliniează cât de important este să folosești cantitatea potrivită: „Utilizarea a prea mult detergent poate crea de fapt mai multe probleme, inclusiv pete pe țesături și reziduuri care împiedică scurgerea apei, rezultând în acest fel haine mai umede.”

Contrar credinței populare, spălarea materialelor la o temperatură mai ridicată a apei nu elimină în totalitate bacteriile. Pentru a scăpa complet de ele, el recomandă punerea unui strop de clor în mașina de spălat.

Sursa foto: Pexels.com