Hârtia de copt este soluția pentru gospodinele care vor să gătească o prăjitură impecabilă, pentru că aceasta are proprietatea de a ține aluatul în tavă astfel încât acesta nu se lipește, nu se arde iar tava nu se murdărește.
Nici nu-i de mirare că aceasta este folosită pe scară largă de gospodine. Dar v-ați întrebat vreodată – cât de sănătoasă este de fapt hârtia de copt?
Invitatul lui Iusti Fudulu, la iThink, nutriționistul și specialistul în wellbeing Fabius Antal a vorbit despre pericolul care ne pândește la fiecare prăjitură gătită la cuptor.
„Hârtia de copt tipică pe care o cumpărăm cu toții nu este bună, este foarte dăunătoare pentru noi. Dar hai să le luăm prin excludere. Hai să nu mai folosim hârtia de copt albă, care este și înălbită cu clor, hai să folosim hârtia de copt maro, ăsta să fie un prim pas. Se poate și fără. Mai puțină hârtie de copt. Mai bine curățăm mai mult tava”, a explicat Fabius Antal, care a enumerat și alte pericole de care nu suntem conștienți de care ne lovim în produsele de zi cu zi.
„Dacă cafeaua se consumă în primele 15 minute, eliberarea acelor substanțe din acea folie, pentru că este un film de plastic, chiar dacă vedeți pe ambalaj că este eco, este bio, el are un film de plastic. Și de la 15 la 30 de minute, eliberarea substanțelor crește de la 80%.”, consideră specialistul, care mai adaugă pe lista neagră și gustarea preferată a cinefililor de canapea.
„Evitați popcornul care se pune la microunde. Acel ambalaj este udat cu acele chimicale pentru totdeauna. Există popcorn la pungă cu sare, simplu.”, susține Fabius Antal, invitatul lui Iusti Fudulu la iThink, emisiunea care nu-ți spune ce să gândești, dar cu siguranță te pune pe gânduri.