Care este de fapt hârtia de copt pe care nu ar trebui niciodată să o folosești în bucătărie? Este extrem de periculos, spun experții. Dar poate fi înlocuită cu ceva mai sigur.
Atunci când pregătești diferite feluri de mâncare și deserturi în cuptor, hârtia de copt este esențială pentru a asigura că alimentele nu se lipesc unul de celălalt și se coc într-un mod uniform. Cu toate acestea, există câteva pericole legate de utilizarea hârtiei de copt convenționale. Multe dintre variantele disponibile în comerț pot conține substanțe periculoase, cum ar fi siliconul sau clorul, care este folosit pentru albire.
Este greu să găsești hârtie de copt care nu conține substanțe periculoase. Cu toate acestea, cea albă ar trebui evitată, deoarece este cea mai periculoasă din cauza clorului.
În ceea ce privește hârtia de copt, trebuie să căutăm o hârtie care nu conține un anumit tip de silicon. Acest lucru este puțin mai complicat. În majoritatea cazurilor, hârtia de copt pe care o cumpărăm cu toții este foarte proastă.
Specialistul în sănătate Fabius Antal a explicat la Antena 3 CNN: „În schimb, este bine să încercăm să nu mai folosim hârtia de copt albă, deoarece aceasta conține clor la bază pentru a fi albă”.
Variantele de hârtie de copt de calitate superioară pot fi scumpe. Cu toate acestea, există o alternativă mai puțin costisitoare pe care o puteți găsi în magazinele de supermarket.
Hârtia de copt maro este cea mai bună opțiune de copt, deoarece nu conține multe substanțe dăunătoare. „Este accesibil și ușor de găsit. Pentru început, este bine să folosim hârtie de copt mai maro, mai închisă la culoare, dacă nu își permit să cumpere o hârtie de copt de calitate, care costă 30 până la 40 de lei, în comparație cu cea normală, care costă aproximativ 3-4 lei. Acesta ar fi un prim pas extrem de important”, a adăugat expertul.