Iluzia optică virală care îți DEZVĂLUIE personalitatea. Tu ce vezi în această imagine?
De cele mai multe ori, iluziile optice ne ajută să ne testăm creartivitatea și vigilența, dar ele dezvăluie și ce tip de personalitate avem fiecare dintre noi.
Pe Internet circulă un videoclip cu un cal, iluzie optică rapid viralizată în mediul online.
Mulți susțin că această imagine dezvăluie semnificații ascunse ale creierului.
Care parte a creierului este dominantă?
Filmul cu un cal care merge a fost distribuit pe Twitter de Julia Bradbury.
Privind imaginea, îți poți da seama ce parte a creierului folosești mai mult, emisfera stângă sau cea dreaptă.
Potrivit psihologului Roger W. Sperry, una dintre cele două părți ale creierului uman este dominantă. Teoria asta datează din anii ’60 și sugerează că emisfera stângă și cea dreaptă a creierului funcționează în moduri diferite.
În general, se spune că persoanele care folosesc emisfera dreaptă mai mult sunt mai creative și intuitive. Adesea, se spune despre acești oameni că „privesc imaginea de ansamblu” și experimentează lumea prin intuiția sau emoțiile lor. Totodată, ei au o înclinație mai mare spre artă.
Despre cei care folosesc mai mult cealaltă parte a creierului se zice că sunt mai analitici și pot acorda mai multă atenție detaliilor și logicii atunci când iau decizii. Oamenii care folosesc emisfera sudică a creierului au înclinații spre matematică și pot excela la scris și citit.
Se spune că bărbații folosesc cel mai mult emisfera stângă, iar femeile pe cea dreaptă.
Ce semnifică imaginea cu un cal care merge
Videoclipul Juliei Bradbury este doar ultima iluzie optică rapid viralizată pe Internet și care ne dezvăluie ce tip de personalitate avem.
Știind ce presupune fiecare parte a creierului, putem înțelege mai bine iluzia optică a calului care merge.
Astfel, dacă vezi calul mergând înapoi, ai putea fi o persoană mai creativă, aplecată spre artă.
În schimb, dacă vezi calul mergând înainte, ești mai degrabă genul gânditor, de persoană care pune lucrurile în ordine logică.
De câțiva ani, cercetătorii au început să vorbească tot mai mult despre complexitatea creierului, lansând teoria potrivit căreia ambele părți ale creierului lucrează împreună pentru a îndeplini sarcini diferite, scrie The Sun.