Prima pagină » Diverse » Iluzie optică | Poți găsi telefonul mobil ascuns în această imagine?

Iluzie optică | Poți găsi telefonul mobil ascuns în această imagine?

Iluzie optică | Poți găsi telefonul mobil ascuns în această imagine?

Astăzi vă aducem un nou joculeț care să îți pună la încercare perspicacitatea, respectiv o iluzie optică: Poți găsi telefonul ascuns în imaginea covorului? Privește cu atenție imaginea de mai jos pentru a-l găsi! Este posibil să nu vedeți telefonul mobil, dar cu siguranță este undeva pe covor.  

 

 

Pentru a desluși misterul, aruncă o privire la imaginea covorului și găsește telefonul mobil.

Poți să vezi telefonul ascuns? Privește cu atenție banda albastră din această imagine.

Se află lângă masă, dar pe ce parte a mesei?

În această imagine, există două benzi în partea dreaptă. Este acolo un telefon? Privește cu atenție. L-ai găsit?

Sugestie: Privește banda albastră de lângă masa albă din imagine.

Poți încerca din nou singur.

Încă nu reușești? Iată răspunsul:

Dacă privești mai clar banda albastră, de lângă masa albă din partea dreaptă sus a acestei imagini, vei vedea că acolo se află un telefon mobil. Vezi imaginea de mai jos.

Imagine de iluzie optică cu răspuns:

Această imagine a devenit virală pe Facebook și a fost distribuită de diverse persoane.

Ce sunt iluziile optice?

Știai că iluziile optice dezvăluie cum funcționează creierul tău? Ei bine, da! Cuvântul „iluzie” provine din cuvântul latin illudere, care înseamnă „a batjocori”.

Unele iluzii optice sunt psihologice, cognitive, distorsionante etc. Oamenii de știință cred că iluziile optice sunt posibile deoarece creierul nostru este atât de bun la recunoașterea tiparelor și la observarea obiectelor familiare.

Iluziile optice te lasă uneori perplex și îți pun la lucru privirea. Fantasmele optice au început cu sute de ani în urmă și acum au luat cu asalt internetul.

O iluzie optică este una care arată imagini care diferă de realitatea obișnuită. Ochii noștri adună informațiile care sunt procesate de creier pentru a oferi o percepție.

O explicație generală pentru majoritatea iluziilor este modul în care creierul lucrează cu datele senzoriale pentru a produce o percepție semnificativă.

Potrivit unui mare psiholog din secolul al XIX-lea, Hermann von Helmholtz, percepția este o inferență inconștientă din datele senzoriale și experiența trecută.

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției ... vezi toate articolele