Prima pagină » Diverse » Iluzie optică virală | Găsiți pisica ascunsă în această imagine, în cel mult 5 secunde!

Iluzie optică virală | Găsiți pisica ascunsă în această imagine, în cel mult 5 secunde!

Iluzie optică virală | Găsiți pisica ascunsă în această imagine, în cel mult 5 secunde!
Iluzie optica virala

Iluzie optică: în această imagine se ascunde o pisică. O poți găsi în cinci secude. Testează-ți acum abilitățile de observație. Iluziile optice sunt la mare căutare în rândul internauților. Ele sunt create sub formă de imagini care păcălesc mintea umană și sunt considerate drept unul dintre cele mai simple teste pentru a-ți stimula atenția. Aceste iluzii înșală mintea să vadă ceva care nu există.

Rezolvarea iluziilor optice este plăcută și poate să îmbunătățească creativitatea și sănătatea mintală. Vrei să-ți testezi abilitățile vizuale? Află acum cum stai cu vederea!

Fotografia reprezintă o prezintă o scară. Ascunsă în scară este o pisică. O poți observa în 5 secunde? Timpul tău începe acum! Testează-ți abilitățile de observație cu această provocare de iluzie optică. Ai găsit pisica? Verifică cu atenție imaginea, pisica este chiar acolo!

Despre iluziile optice

Iluzia optică sau iluzia vizuală reprezintă perceperea unei imagini care conduce la o estimare eronată a realității. Iluziile optice sunt studiate de psihologia percepției. Iluziile fiziologice sunt un soi de imagini remanente datorate unor puternice, contrastante alternanțe de luminozitate, culoare, mișcare etc. Ele produc o puternică stimulare a zonei optice cerebrale.

Ilzuiile cognitive

Ilzuiile apar la interacțiunea diverselor idei predefinite în ce privește lumea exterioară și conduc la așa-zisa „deducție inconștientă”. Acestea sunt cele mai intersante și mai bine cunoscute. Ele nu au o cauză fiziologică, acționează la nivelul interpretării vizuale, al ipotezelor preconcepute. Ele au fost studiate în secolul al XIX-lea de către Hermann von Helmholtz.

O lucrare publicată recent arată că iluziile optice sunt generate de limitări ale ochilor noștri și ale modului în care funcționează neuronii vizuali și nu de procese psihologice complexe.

Cercetătorii au examinat iluzii optice care au la bază modul în care contextul afectează modul în care percepem culorile.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele