Prima pagină » Diverse » ILUZIE optică virală | Poți găsi câinele ascuns în această fotografie? Doar 1 din 100 îl văd!

ILUZIE optică virală | Poți găsi câinele ascuns în această fotografie? Doar 1 din 100 îl văd!

ILUZIE optică virală | Poți găsi câinele ascuns în această fotografie? Doar 1 din 100 îl văd!

Iluziile optice sunt întotdeauna o provocare pentru creierul nostru deoarece generează confuzie, păcălindu-ne mintea și ochii. Testul IQ al iluziei optice constă în capacitatea de a depăși momentul de confuzie și a găsi elementele reale mascate de efectul vizual care ne induce în eroare.

De asemenea, iluziile optice creează oportunități interesante de cercetare pentru oamenii de știință care studiază modul de funcționare al creierului uman.

Acestea oferă divertisment, dar ajută și în cercetări importante, scriu cei de la jagranjosh.com.

Găsește câinele ascuns în această fotografie

Magia unei astfel de provocări este aceea că te forțează să găsești răspunsul corect și nu renunți până în ultimul moment. Iată de ce mulți specialiști spun că iluzia optică înseamnă o provocare binevenită care ne ajută să uităm de stresul cotidian pentru scurtă perioadă de timp.

Iluzia optică propusă astăzi, 7 septembrie, este rezolvată cu rapiditate de doar 1 (în mai puțin de 7 secunde) din 100 de oameni. Ai văzut câinele ascuns în poză?

Această iluzie optică virală i-a făcut pe mulți să-și scoată ochii, holbându-se mult timp la fotografia asta. În imagine avem un drum aglomerat, pe care circulă vehicule, iar oamenii se deplasează în toate direcțiile.

Partea mai complicată a acestei iluzii optice este să observi câinele ascuns în mijlocul tuturor acestor lucruri, deoarece este chiar în fața ochilor tăi, dar, totuși, nu îl poți observa cu rapiditate.

Într-adevăr, nu este ușor să-l descoperi deoarece s-a ascuns foarte bine… printre copacii plantați pe marginea drumului. Dacă te uiți atent în partea dreaptă sus a fotografiei, vei putea vedea un câine ascuns între niște crenguțe.

Cine reușește să identifice câinele în doar 7 secunde înseamnă că are o inteligență extraordinară.

Diverse cercetări au dovedit că iluziile optice pot oferi câteva informații fascinante despre modul în care funcționează creierul nostru. Mintea noastră poate percepe diferite lucruri sub combinații specifice de culoare, lumină și modele.

Cum au apărut testele de inteligență

Primele teste de inteligență au fost create de psihologul francez Alfred Binet, la rugămintea guvernului din Franța pentru a identifica studenții care ar putea avea cele mai mari dificultăți la școală, potrivit Business Insider.

La începutul anilor 1900, zeci de teste de inteligență au fost dezvoltate în Europa și SUA. Ele susțineau că oferă un mod standard de a testa abilitatea cognitivă a unei persoane.

Scala Binet-Simon, din 1905, a devenit baza pentru testarea IQ de azi. Binet, însă, credea că testele de inteligență nu sunt măsurători potrivite pentru inteligență. El a susținut că forma standard de test de inteligență nu ia în considerare creativitatea sau inteligența emoțională.

Aceasta e o critică regăsită și azi. Unii experți susțin că aceste măsurători standard nu pot fi folosite la nivel global. Unele comportamente și concepte sunt specifice pentru anumite culturi. Ceea ce poate fi considerat inteligent într-o cultură poate fi considerat impropriu în alta.

„Specificitatea culturală” a inteligenței înseamnă că testele standard pot fi aplicate mai ales în culturile vestice în care au fost create. Astfel, un test de inteligență care testează informațiile deținute de o persoană din Franța ar putea fi nepotrivit pentru cineva de pe alte continente, unde inteligența e testată prin alte forme.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele