Înghețata DELICIOASĂ pe care poți să o prepari acasă, cu ușurință. Sfaturi și secrete pentru cea mai gustoasă înghețată

Publicat: 24 08. 2024, 20:44

Înghețata este un desert apreciat de toată lumea, iar vara este momentul perfect pentru a te bucura de ea. Vestea bună că poți face o înghețată delicioasă și simplă la tine acasă fără a avea nevoie de un aparat special sau de ingrediente complicate.

Deși poți face orice fel de înghețată vrei, cele mai ușor de gătit tipuri de înghețată sunt următoarele:

Înghețată de vanilie care are două ingrediente: smântână și vanilie. Aceasta este cea mai simplă rețetă de înghețată.

Până când smântâna pentru frișcă se întărește, amestecați-o ușor cu laptele condensat. Pentru o aromă puternică, adăuga semințe de vanilie sau extract de vanilie. Toarnă ingredientele într-un vas și pune-l la congelator pentru cel puțin șase ore.

Înghețată de ciocolată: Pentru a face înghețată de ciocolată, adăugați cacao sau ciocolată topită la baza de înghețată de vanilie. Conform The Spruceeats.com, pentru un plus de savoare și textură, poți adăuga bucăți de ciocolată sau biscuiți Oreo.

Fructe înghețate: Puteți amesteca fructele preferate, cum ar fi zmeura, mango, banane sau căpșuni, cu baza de înghețată. Dacă fructele sunt prea acre, poți îndulci cu zahăr sau miere.

Înghețată de cafea: Înainte de a o pune în frișcă, adauga cafeaua instant dizolvată în laptele condensat. Pentru cei care iubesc cafeaua, această înghețată este cea mai bună.

Înghețat cu iaurt: Pentru a face înghețata mai ușoară și mai răcoritoare, puteți înlocui o parte din smântâna pentru frișcă cu iaurt grecesc. Pentru cei care doresc un desert mai sănătos, această opțiune este cea mai bună.

Pentru a nu eșua și a impresiona pe cei dragi, trebuie să ții cont de câteva lucruri importante. Pentru a nu obține înghețata moale și apoasă, smântâna trebuie bătută până când devine tare și cremoasă. De asemenea, laptele condensat trebuie încorporat ușor, cu mișcări circulare, pentru a evita formarea cocoloașelor și a păstra aerul în frișcă.

Amestecarea ingredientelor nu este totul; înghețata trebuie lăsată la congelator pentru cel puțin șase ore, sau chiar peste noapte, pentru a se întări complet. Pentru a evita formarea de cristale de gheață, amestecați-o de câteva ori în timp ce se congelează, la intervale de aproximativ o oră.

În cele din urmă, este important ca toate ingredientele să fie reci înainte de a le folosi pentru a evita topirea frișcăi și obținerea unei texturi cremoase. Vei crea o înghețată delicioasă și de vis dacă ții cont de aceste mici detalii.

Cât timp se lasă la congelator pentru înghețată depinde de rețetă și de puterea congelatorului. Shutterstock În cele mai multe cazuri, înghețata trebuie lăsată la congelator pentru a se întări complet, cel mai bine peste noapte.

Este esențial să lăsați compoziția să se răcească complet înainte de a o pune la congelator dacă folosiți o rețetă care necesită gătit, cum ar fi înghețata de vanilie tradițională. După șase ore, verifică înghețata pentru a vă asigura că este perfect congelată. Dacă rămâne moale, o puteți lăsa la congelator pentru încă câteva ore sau chiar peste noapte.