V-ați gândit vreodată la ce truc să apelați pentru ca maioneza să nu vi se taie? Sosul este perfect pentru diverse preparate, însă unul pretențios, atunci când vine vorba despre pregătirea lui. Iată ingredientul care costă câțiva lei și care nu trebuie să vă lipsească din bucătărie.
Sosul de maioneză este popular printre consumatori, fiind regăsit, îndeosebi, în rândul localurilor și restaurantelor care oferă clienților produse de tip fast-food. De altfel, maioneza este un sos pretențios care trebuie să fie pregătit cu atenție, pentru a nu-l strica!
Deși ar putea părea un preparat banal, există gospodine care se confruntă cu o situație, și anume li se taie maioneza. Însă, cum poate fi refăcută textura și cum se poate ocoli această situație? Trucul constă, de fapt, în adăugarea unui singur ingredient, și anume zeama de lămâie (în cantitate moderată). Atunci când prepari un sos de maioneză trebuie să ai o atenție deosebită la cantitățile de ouă, ulei și muștar pe care le folosești. Sarea se va adăuga după gust. Pentru a te bucura de o maioneză gustoasă, asigură-te că folosești produse de calitate.
Pentru ca sosul să fie unul clasic, dar gustos, asigură-te că vei folosi muștar lipsit de alte arome (cu miere sau iute). Un alt truc la care pot apela gospodinele reprezintă adăugarea unei linguri de oțet sau apă rece.
Vezi AICI cum să prepari o maioneză de post cu 4 ingrediente.
Vezi și Reţeta fabuloasă de SALATĂ DE VINETE a lui Radu Anton Roman: „E șocant de gustoasă”
Vezi și Rețetă de mămăligă ca la bunica acasă. Cum prepari mamaliga care se taie cu ața
Vezi și Ce mănânci când consumi ciocolata Dubai, de fapt. Ce conține și de ce costă atât de mult
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)