Ingredientul care face pufoase găluștele de griș. Vor avea și cel mai bun gust
Găluștele sunt un preparat pe placul românilor, însă gospodinele știu că este destul de dificil să îți iasă mereu pufoase, așa cum le găsești la reustaurant.
Care este, de fapt, secretul celor mai bune găluște de griș? Pentru a avea găluște pufoase este important să fii atent la detalii atunci când le prepari.
Găluște de griș rețetă:
Ingrediente:
- 2 ouă proaspete;
- 100 de grame de griș;
- 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu;
- 1 vârf de cuțit de sare;
- ulei.
Mod de preparare:
Se bat ouăle într-o bol. În timp ce se bat ouăle se adaugă bicarbonatul de sodiu și sarea. Se toarnă grișul în compoziția omogenizată complet, amestecându-se în permanență cu o furculiță. Se încorporează uleiul în compoziție. La final, amestecul pentru găluștele de griș trebuie să aibă o consistență ușor vâscoasă.
Pentru ca acestea să fie pufoase și să arate perfect, se dă flacăra supei la intensitate mică astfel încât aceasta să fiarbă încet. Cu o lingură din metal umezită în apă rece, se ia o cantitate potrivită din compoziție și se introduce compoziția din lingură direct în supa fierbinte. Lingura din metal trebuie să fie întotdeauna umedă. Nu se umezește niciodată cu apă caldă, ci doar cu apă rece.
Secretul găluștelor pufoase este consistența echilibrată a amestecului, dar și atenția la temperatura și textura compoziției în timpul gătitului.