O rețetă de pâine fără drojdie, mult mai rapidă, mai sănătoasă este bazată pe bicarbonatul de sodiu, agent de creștere. Pâinea se poate coace la cuptor, sau mai rapid, la tigaie, sub formă de pite, sau turte ca pe vremea bunicii. Rețeta a fost propusă de Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, în emisiunea difuzată la postul de televiziune Antena 1.
Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru Rețeta de pâine fără drojdie:
Mod de preparare pentru Rețeta de pâine fără drojdie
Se cerne făina într-un vas, chiar de două ori pentru a fi aerată și se amestecă cu sarea.
Bicarbonatul de sodiu se dizolvă în puțină apă caldă, nu în oțet ca la rețetele de prăjituri.
Peste făina amestecată cu sare se toarnă, treptat apa caldă și se amestecă, Pe parcursul amestecării, se adaugă și bicarbonatul dizolvat în apă, dar și oțetul.
Se frământă un aluat dens, a cărui textură se va definitiva adăugând ulei, la finalul frământării.
Aluatul pentru pâine cu bicarbonat se acoperă, de preferință cu un vas de sticlă și se lasă la odihnit aproximativ 30 de minute.
După acest interval, se rup bucăți mici din aluat, se întind în foi circulare de 1 cm grosime și se coc pe ambele părți, într-o tigaie antiaderentă, încinsă la foc mediu, fără a fi unsă cu grăsime.
Sursă FOTO: Unsplash.com/ caracter ilustrativ