Ingredientul care ne distruge organismul fără să ne dăm seama. Majoritatea gospodinelor îl folosesc la ciorbă

Publicat: 18 10. 2024, 17:44
Actualizat: 18 10. 2024, 17:44

În ceea ce privește alimentația, vor avea loc multe schimbări semnificative odată cu venirea lunii octombrie și începutul toamnei. Dieta noastră se adaptează cu iarna. Unul dintre aceste schimbări este introducerea de alimente și produse mai fierbinți, care ne ajută să menținem căldura corpului.

Într-adevăr, ne împiedică să ne îmbolnăvim sau să devenim victime ale răcelilor convenționale. Din acest motiv, mâncărurile gătite, cum ar fi tocănițele și ciorbele fierbinți, sunt precedate de salatele și cremele reci. Trebuie să știți că gătim cu acest ingredient dăunător pentru artere. În articolul următor vom vorbi despre ce aliment este vorba și despre sfaturile nutriționistul.

Ingrediente periculoase care  dăunează arterelor

Tocanele necesită mai mult timp pentru a obține gustul și calitatea ideală. În primul rând, trebuie să mergem să cumpărăm produse de calitate superioară. În plus, majoritatea oamenilor folosesc aceste alimente pentru a găti o tocăniță gustoasă. Cu toate acestea, aceștia nu sunt conștienți de efectele extrem de periculoase ale utilizării lor. acest lucru se datorează nivelului ridicat de sare din aceste cuburi de condimente. Care sunt riscurile asociate cu utilizarea cuburilor de condimente? A fi o bombă de sare este principalul dezavantaj al acestor cuburi. Într-adevăr, mai mult de jumătate din ingrediente sunt sare. aproximativ 52,9 grame Organizația Mondială a Sănătății recomandă să nu depășim 5 grame de sare pe zi.
Prin urmare, putem avea tensiune arterială mai mare dacă includem aceste cuburi în dieta noastră. Aceasta poate duce, de asemenea, la hipertensiune arterială și alte boli precum cancerul de stomac. Este, de asemenea, asociat cu creșterea astmului, osteoporozei, pietrelor la rinichi, insuficienței renale și chiar obezității.

În consecință, acest produs este interzis persoanelor care au deja probleme cardiace sau circulatorii. Diana Benejama, membru al Comisiei de Educație a Colegiului Oficial al Dieteticienilor-Nutriționiști din Comunitatea Valenciană (CODiNuCova), susține acest lucru. Aceste cuburi de condimente sunt făcute din alte ingrediente care nu sunt bune pentru corpul nostru, pe lângă sare. cum ar fi amidon, extract de drojdie, ribonucleotide de sodiu (E635), glutamat monosodic (E621) și grăsimi saturate. Din acest motiv, tot mai mulți nutriționiști, medici și alți profesioniști vă recomandă să nu le folosiți, potrivit elespanol.com.