Prima pagină » Diverse »  INGREDIENTUL pe care bunicile noastre îl foloseau pentru a obține zacusca perfectă. Rețeta care nu dă greș

 INGREDIENTUL pe care bunicile noastre îl foloseau pentru a obține zacusca perfectă. Rețeta care nu dă greș

 INGREDIENTUL pe care bunicile noastre îl foloseau pentru a obține zacusca perfectă. Rețeta care nu dă greș
Glass,Jars,With,Pickled,Red,Bell,Peppers,And,Pickled,Cucumbers

Peste câteva zile vine toamna, iar gospodinele au început să pregătească anumite tipuri de mâncare, în special pentru sezonul rece. Zacusca de vinete se numără printre alimentele preferate ale românilor, în afară de murături. Aceasta pot fi consumate în siguranță la iarnă, deoarece rezistă destul de mult timp în borcane.

Unul dintre cele mai vechi tipuri de mâncare românești este zacusca. De-a lungul anilor, gospodinele au folosit o varietate de rețete pentru a o face cât mai delicioasă posibil.
Trebuie să respectați anumite ingrediente, dar poți adăuga condimente în funcție de preferințele tale. Țineți cont de un detaliu important dacă doriți o zacuscă mai aromată.

Țineți cont de cantitățile și lista ingredientelor dacă doriți să faceți cea mai bună zacuscă. Cu toate acestea, există un ingredient ascuns care oferă acestui preparat un gust unic.
Multe gospodine fac zacuscă de vinete și ardei capia. În special, este vorba de foile de dafin, care au o aromă specială.

Pentru ca zacusca de vinete să fie delicioasă, trebuie să respectați cantitățile și modul de preparare. Este necesar să ai următoarele ingrediente: șase kilograme de vinete, patru kilograme de ardei roșu, cinci kilograme de ulei de floarea-soarelui, un kilogram de bulion de roșii, două kilograme de ceapă galbenă, sare și piper, foi de dafin și crenguțe de cimbru, dacă doriți. Legumele trebuie apoi curățate și lăsate să se scurgă, iar ceapa trebuie călită la foc mic într-un ceaun sau într-o cratiță.

Apoi se adaugă celelalte legume, care trebuie tocate mărunt. Bulionul de roșii și condimentele se adaugă apoi și se fierb compoziția.

În cele din urmă, zacusca trebuie depozitată în mod corespunzător, adică în borcane care au fost igienizate. E important să închizi bine borcanele și să le păstrezi în cămară, deoarece preparatul se va păstra bine timp de mai multe luni.

Recomandarea video

Mediafax
Cât ar trebui să mâncăm, de fapt, de Crăciun. Un medic trage semnalul de alarmă
Digi24
Rapoarte ale serviciilor secrete americane dezvăluie că Putin vrea să cucerească părți din Europa, inclusiv țări care sunt membre NATO
Cancan.ro
Zodia care termină anul 2025 în genunchi. Mihai Voropchievici: Din păcate, este prea târziu
Prosport.ro
Cea mai frumoasă profesoară de matematică din România e colega lui Gabi Tamaș!
Adevarul
Secretul bine păzit al statuii lui Ioan de Hunedoara: scrisori ascunse în bocancul de bronz
Mediafax
Ce va indica noua etichetă de pe electrocasnice. Cumpărătorii vor fi primii anunțați
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Cancan.ro
”Măgărie”. Supărare mare după ce Alessia Pop a câștigat Vocea României
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Cele mai consumate băuturi din lume au un efect crucial pentru sănătatea oaselor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Universul invizibil dezvăluie noi indicii despre materia întunecată