INGREDIENTUL pe care bunicile noastre îl foloseau pentru a obține zacusca perfectă. Rețeta care nu dă greș
Peste câteva zile vine toamna, iar gospodinele au început să pregătească anumite tipuri de mâncare, în special pentru sezonul rece. Zacusca de vinete se numără printre alimentele preferate ale românilor, în afară de murături. Aceasta pot fi consumate în siguranță la iarnă, deoarece rezistă destul de mult timp în borcane.
Unul dintre cele mai vechi tipuri de mâncare românești este zacusca. De-a lungul anilor, gospodinele au folosit o varietate de rețete pentru a o face cât mai delicioasă posibil.
Trebuie să respectați anumite ingrediente, dar poți adăuga condimente în funcție de preferințele tale. Țineți cont de un detaliu important dacă doriți o zacuscă mai aromată.
Țineți cont de cantitățile și lista ingredientelor dacă doriți să faceți cea mai bună zacuscă. Cu toate acestea, există un ingredient ascuns care oferă acestui preparat un gust unic.
Multe gospodine fac zacuscă de vinete și ardei capia. În special, este vorba de foile de dafin, care au o aromă specială.
Pentru ca zacusca de vinete să fie delicioasă, trebuie să respectați cantitățile și modul de preparare. Este necesar să ai următoarele ingrediente: șase kilograme de vinete, patru kilograme de ardei roșu, cinci kilograme de ulei de floarea-soarelui, un kilogram de bulion de roșii, două kilograme de ceapă galbenă, sare și piper, foi de dafin și crenguțe de cimbru, dacă doriți. Legumele trebuie apoi curățate și lăsate să se scurgă, iar ceapa trebuie călită la foc mic într-un ceaun sau într-o cratiță.
Apoi se adaugă celelalte legume, care trebuie tocate mărunt. Bulionul de roșii și condimentele se adaugă apoi și se fierb compoziția.
În cele din urmă, zacusca trebuie depozitată în mod corespunzător, adică în borcane care au fost igienizate. E important să închizi bine borcanele și să le păstrezi în cămară, deoarece preparatul se va păstra bine timp de mai multe luni.