Ingredientul pe care trebuie să-l EXCLUZI din saramura de la murături. Îți va distruge compoziția 

Publicat: 02 12. 2024, 17:09
Actualizat: 02 12. 2024, 19:16

Există un ingredient care nu trebuie adăugat în saramura de la murături. Legumele se vor înmuia foarte rapid din cauza acestuia și vor pierde textura crocantă, atât de apreciată.

Când vine vorba de murături, există câteva sfaturi de care orice gospodină ar trebui să țină cont pentru a obține cel mai bun rezultat posibil. Murăturile sunt frecvent consumate de români împreună cu alte tipuri de mâncare, cum ar fi fripturile. În special, nu lipsesc de la mese de sărbători și oferă. un gust și mai bun pentru alte tipuri de mâncare.

Când pui murături, este esențial să adaugi ingredientele care le vor face crocante. Murăturile pot înmoaie rapid dacă nu respectați toate recomandările. Sarea trebuie aleasă cu atenție dacă doriți murături crocante și puternice. Deoarece saramura poate fi tulburată și legumele se vor înmuia, nu adăugați sare fină sau iodată.

La murături trebuie folosită sare grunjoasă. Acestea se vor conserva corect și vor avea o textură perfectă în acest fel. Când prepari saramura pentru murături, proporțiile trebuie respectate. Prea puțină sare poate împiedica fermentația. Acest lucru poate afecta murăturile și le poate înmuia.

Aciditatea murăturilor în oțet joacă un rol important

Este necesar un oțet cu cel puțin 5% aciditate. Imediat după ce legumele au fiert, compoziția se pregătește la foc mic și se toarnă peste ele.

Dacă doriți să mențineți murăturile crocante, trebuie să știți unde să le depozitați. Deoarece temperaturile prea ridicate pot provoca fermentare excesivă, acestea necesită un loc răcoros.

Murăturile s-ar putea înmuia ca urmare. Te vei bucura de textura lor crocantă tot sezonul rece atunci când sunt depozitate în mod corespunzător.

Multe persoane se tem să arunce murăturile din borcan pentru că se tem că zeama va deveni tulbure și legumele nu vor mai avea aceeași textură.

Pentru a evita acest lucru, puteți păstra borcanul desfăcut în frigider. Murăturile pot fi mutate într-un recipient curat cu capac etanș dacă nu mai încap în borcanul original. În acest fel, vor rămâne proaspete.