Prima pagină » Diverse » Ingredientul SECRET care face chiftelele să fie pufoase. Rețeta cu care nu dai greș

Ingredientul SECRET care face chiftelele să fie pufoase. Rețeta cu care nu dai greș

Ingredientul SECRET care face chiftelele să fie pufoase. Rețeta cu care nu dai greș

Pentru a obține niște chiftele pufoase trebuie adăugat un ingredient secret. Mulți se gândesc că este vorba despre ou sau pâine înmuiată, dar nu e.

Dacă adaugi această legumă, în mod garantat o să-ți impresionezi toți musafirii.

Chiftelele vor avea o consistență fină, pufoase în interior și ușor crocante la exterior.

Ce ingredient folosim pentru a avea chiftele pufoase

Ei bine, ingredientul secret este unul simplu și banal, în același timp. Ceapa schimbă gustul și textura chiftelelor.

Contează foarte mult și modul în care o adaugi în compoziție.

„O poți toca, dar dacă bucățile sunt prea mari, chiftelele se pot destrăma pe măsură ce se gătesc. Dacă ești foarte îndemânatică poți folosi cuțitul pentru a o mărunți foarte bine.

O altă variantă este să o dai prin răzătoarea cea mai mică sau să o pui la un mărunțitor electric. Va rezulta mai mult lichid decât pulpă. Chiftelele tale vor fi mult mai aromate.

Nu te teme că vor fi prea moi pentru că excesul de lichid va fi absorbit de carnea tocată și de pesmet sau pâine. În felul acesta îți va fi mai ușor să amesteci compoziția”, notează cei de la hellotaste.ro.

După ce adaugi toate ingredientele, ai grijă să le amesteci foarte bine, până când obții o compoziție omogenă.

Să nu te temi de gustul puternic al cepei, căci în în compoziție vor fi și condimente care în mod cert își vor pune amprenta. Astfel, nu trebuie să lipsească sarea și piperul, dar bucătarii insistă să adăugați și pătrunjel/mărar tocat fin, puțin cimbru, chiar și chimen măcinat sau nucșoară.

Cum se prepară chiftelele

Amestecați carnea (de vită și/sau porc) într-un castron larg, apoi tot aici adăugați cartofii fierți și pisaţi, ouăle întregi, morcovii dați pe răzătoare, pâinea înmuiată puțin în lapte, ceapa tocată mărunt şi mărarul tocat.

În palmele ușor umezite, formați biluțe de chiftele. Dimensiunea nu contează, este în funcție de preferința fiecăruia. Apoi, dați chifteluțele prin făină.

Pregătiţi tigaia, încingeţi uleiul şi puneţi la prăjit chiftelele. Se întorc după ce nu mai sfârâie uleiul, semn că s-au prăjit pe acea paret.

Chifteluțele merg de minune cu un piure de cartofi sau brocoli, dar sunt perfecte și cu paste sau orez.

Poftă bună!

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele