Ingredientul SECRET care face diferența. Ce să pui în risotto ca să iasă ca la restaurantele italiene

Publicat: 30 08. 2024, 17:30
Sursa: Taste of Home

Un singur ingredient adăugat la momentul potrivit poate deveni alegerea ideală pentru ca un risotto să arate ca la un restaurant italian. E o rețetă pe care trebuie neapărat să o încerci dacă vrei o experiență de gust unică. Aroma sa este specială, iar nu este complicată.

Un avantaj al acestui fel de mâncare este că poate fi consumat oricând în timpul zilei. Risotto, fie pentru prânz sau cină, este sățios și este făcut în câteva minute.

Ce ingrediente ar trebui să fie incluse în risotto pentru a-l face să arate ca la un restaurant italian? Șofranul vine și el. Poate că nu ai luat în considerare aceste două ingrediente înainte. Cu toate acestea, ele vă vor ajuta să vă bucurați de o experiență culinară unică și vor completa gustul perfect.

Cum se prepară risotto cu parmezan și gorgonzola

Mai există însă și alte ingrediente de asemenea care sunt considerate ca fiind de bază în rețeta tradițională. Important este să respecți lista completă care este următoarea:

200 gr orez special pentru risotto
650 ml supă pui
1 ceapă medie
1 căţel usturoi
2 frunze dafin
1/2 linguriţă cimbru uscat
4 linguri ulei
100 ml vin sec
1 pliculeţ şofran
50 g gorgonzola
25 g parmezan ras
25 g unt
sare, piper

Acum că știi ce să pui în risotto pentru a arăta ca în restaurantele italiene, este important să știi și cum să-l prepari. Se călește atât ceapa, cât și usturoiul tocat mărunt într-o tigaie. Nu numai că se pun frunzele de dafin, ci și cimbrul.

Atunci când ceapa se înmoaie, se adaugă orezul și se mai prăjește timp de două minute suplimentar. Acesta este momentul în care se aprinde focul și se adaugă vinul. După ce se va evapora rapid, se adaugă sarea și piperul. Ulterior, focul se aprinde spre mic și se toarnă încet. Un polonic este necesar o dată, deoarece lichidul se absoarbe treptat. În acest timp, orezul trebuie amestecat în mod constant pentru a evita lipirea și cremele.

Adăugați șofranul după ce ați adăugat ultimul polonic de supă. Înainte de a fi adăugat, trebuie să se dilueze cu apă. Se stinge focul și se pun brânzeturile lângă unt. Când totul este bine amestecat, untul se topește și se acoperă. Poate fi savurat după ce se lasă să se așeze timp de cinci minute.