James Murphy, BAT: Abordarea de reducere a riscurilor asociate fumatului, una dintre cele mai mari oportunități de sănătate publică

James Murphy, BAT: Abordarea de reducere a riscurilor asociate fumatului, una dintre cele mai mari oportunități de sănătate publică
Publicat: 02/06/2024, 08:00
Actualizat: 02/06/2024, 12:41

Se acordă o atenție din ce în ce mai sporită reglementărilor privind fumatul și vapatul în întreaga lume, iar în acest context este momentul să adoptăm acțiuni care să realizeze obiectivele globale de reducere a incidenței fumatului. Este nevoie de un consens global cu privire la cea mai eficientă abordare pentru a genera schimbări susținute și de durată în comportamentul consumatorilor prin abordarea de reducere a efectelor asociate fumatului pentru realizarea acestei viziuni, a declarat într-un interviu recent James Murphy, Director pentru Știință și Cercetare în cadrul BAT, una dintre cele mai mari companii globale din acest sector.

În prezent abordarea de reducere a riscurilor asociate fumatului este una dintre cele mai mari oportunități de sănătate publică, reprezentând o cale pentru ca sute de milioane de fumători care altfel nu ar renunța la fumat să treacă de la produsele consumate prin arderea tutunului la alternative fără fum.

Țările care au recunoscut oportunitatea pe care o reprezintă abordarea de reducere a riscurilor asociate fumatului și care au adoptat politici de susținere în acest sens au înregistrat un succes remarcabil în ceea ce privește reducerea ratei fumatului. SUA, Marea Britanie și Japonia înregistrează în prezent cele mai scăzute rate istorice ale fumatului, în timp ce Suedia este pe cale să se declare în acest an ca fiind prima țară nefumătoare- având sub 5% din populație care fumează zilnic – cu 16 ani înaintea obiectivului UE stabilit pentru 2040.  Renunțarea la fumat a suedezilor a coincis cu utilizarea produsului numit „snus”, care se comercializează acolo sub forma unor pliculețe cu nicotină pentru uz oral.

“Aceste transformări remarcabile au fost determinate de acceptarea pe scară largă a abordării de reducere a riscurilor din partea celor care elaborează politicile publice, a autorităților de reglementare, a oficialilor din domeniul sănătății și a consumatorilor de pe aceste piețe, permițând și încurajând fumătorii să treacă de la produsele consumate prin arderea tutunului, cum ar fi țigările, la produse pentru vapat, pliculețe cu nicotină pentru uz oral și produse din tutun încălzit sau din plante. Accesibilitatea pe scară largă a produselor care nu ard este esențială pentru succesul abordării de reducere a riscurilor,” a declarat Directorul pentru Știință și Cercetare BAT.

În plus, succesul global al abordării de reducere a riscurilor depinde și de corectarea de către guverne și autorități de reglementare a percepțiilor greșite care persistă în ceea ce privește produsele care nu implică ardere, spre deosebire de țigări, subliniază James Murphy.

“Sunt necesare eforturi mai mari pentru a contracara aceste percepții greșite – un lucru pe care BAT încearcă să îl abordeze. În postura de cea mai mare companie producătoare de produse pentru vapat din lume și din poziția de lider în categoria produselor fără ardere, ne angajăm să producem mărci inovatoare susținute de știință de clasă mondială și de standarde de siguranță și calitate a produselor de top din industrie. Abordarea noastră de reducere a riscurilor se bazează pe un număr tot mai mare de cercetări și pe o abordare bazată pe dovezi solide, care susțin convingerea noastră cu privire la profilul de risc redus al acestor produse în comparație cu fumatul, care a fost acceptată de multe instituții internaționale de sănătate publică. Publicăm cercetările noastre științifice pentru a spori înțelegerea abordării de reducere a riscurilor și pentru a crește gradul de conștientizare a părților interesate,” subliniază reprezentantul BAT.

Articol susținut de BAT

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor