Prima pagină » Diverse » Judecătorul Ion Tudoran a recunoscut că şi-a construit vila fără autorizaţie. Cum va fi sancționat

Judecătorul Ion Tudoran a recunoscut că şi-a construit vila fără autorizaţie. Cum va fi sancționat

Judecătorul Ion Tudoran a recunoscut că şi-a construit vila fără autorizaţie. Cum va fi sancționat

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, de la Curtea de Apel București, și-a înălțat ilegal vila din sectorul 1 al Capitalei, fără a avea vreo autorizație, recunoscând acest lucru, în cele din urmă, și în fața Poliției, după dezvăluirile făcute de publicația Cetățeanul.net.

În tot acest timp, în care sfida legea, Ion Tudoran era magistrat plătit cu sume considerabile chiar pentru a împărți dreptatea, pronunțând condamnări împotriva celor care, asemenea lui, nu respectau legea.

Fostul judecător al Curții de Apel București și-a ridicat casa în sectorul 1 al Capitalei fără autorizație de construire, fără facturi de lucrări și cu muncitori aduși „la negru” de la firme ale persoanelor din cercul de apropiați.

Poliția Locală a Sectorului 1 (Disciplina în construcții) a demarat o anchetă, care a confirmat că judecătorul a încălcat legea.

„În urma deplasării în teren, la adresa strada Dumitru Zosima și a controlului efectuat, polițiștii locali ai Sectorului 1 au constatat că la această adresă au fost efectuate lucrări de construire fără a deține autorizație.

Aceste lucrări au constat în extinderea și supraetajarea imobilului existent, cât și edificarea unei construcții cu regim de înălțime parter, cu funcțiunea de garaj, amplasată în partea din față-dreapta a imobilului”, a comunicat Primăria Sectorului 1.

Pentru a nu fi acuzat de fals în declarații, Corneliu Bogdan Ion Tudoran, plătit cu bani grei să vegheze la respectarea legii, a recunoscut că a încălcat legea.

Sursă Foto – Cetateanul.ro

„Ulterior acestui control, proprietarii au prezentat declarația notarială autentificată cu nr.25/04.01.2023, declarând pe proprie răspundere, cunoscând prevederile art. 236 Cod Penal privind falsul în declarații, faptul că în anul 2000-2001 am consolidat construcția veche și am extins-o cu un etaj, rezultând construcția C1-P+1E și am edificat un garaj în curte, toate în regie proprie, fără a avea autorizație de construire”, se mai arată în comunicatul primăriei.

Tudoran nu mai poate fi tras la răspundere

Judecătorul Ion Tudoran nu mai poate fi tras la răspundere, pentru că faptele s-au prescris, dar e bun de plată după ce a sfidat încă o dată legea.

„În conformitate cu prevederile art.31 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dreptul de a constata și de a aplica sancțiunile prevăzute la art.26 se prescrie în termen de 3 ani de la data săvârșirii faptei, motiv pentru care Poliția Locală Sector 1 nu mai poate lua măsuri în ceea ce privește sancționarea”, a explicat Poliția Locală a Sectorului 1, potrivit Cetățeanul.ro.

Dacă nu mai poate fi tras la răspundere pentru că a construit ilegal, în schimb, judecătorul Tudoran va fi obligat să plătească impozitele datorate bugetului local.

Direcția de Impozite și Taxe Locale Sector 1 urmează să calculeze impozitul restant pe care trebuie să-l achite contribuabilul Tudoran pentru construcții, din momentul în care le-a ridicat ilegal și până în prezent, adică circa 23 de ani.

Totuși, rămâne de văzut dacă judecătorul va accepta să își plătească taxele, care vor fi o sumă considerabilă.

De asemenea, Ion Bogdan Tudoran a devenit renumit după ce a inventat probe în dosarul Băneasa și a copiat în sentință, cuvânt cu cuvânt, cu tot cu greșelile de ortografie, rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, mai notează sursa citată.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri ... vezi toate articolele