Prima pagină » Diverse » KITUL DE URGENȚĂ pe care să îl ai în CASĂ

KITUL DE URGENȚĂ pe care să îl ai în CASĂ

KITUL DE URGENȚĂ pe care să îl ai în CASĂ

Din kitul de urgență pe care oricine ar trebui să-l aibă în casă nu trebuie să lipsească produsele de curățenie și igienizare a locuinței, produse și materiale de protecție care să prevină răspândirea virusului și la alți membri ai familiei și câteva medicamente.

În orice locuință ar trebui să se regăsescă, în această perioadă, o sticlă cu clor, una cu înălbitor de rufe pe bază de clor, un dezinfectant pe care să-l folosești când speli pe jos și unul pentru diferite alte suprafețe. Dacă vei fi nevoit să ai grijă de o persoană bolnavă trebuie să fii foarte conștient de faptul că o curățenie lună în întreaga locuință, îi va feri pe ceilalți membri ai familiei de îmbolnăvire. Evident, persoana infectată cu Covid-19 va trebui izolată într-o încăpere din care să nu iasă decât pentru a merge la toaletă, recomandă David Buchholz, director medical principal la Universitatea Columbia din Irving Medical Center, transmite The Wall Street Journal.

După ce bolnavul a folosit toaleta, aceasta trebuie foarte bine dezinfectată. Atenție mare la mânerul ușii, la butonul vasului de toaletă, robinetul de la chiuvetă și cadă și la toate celalalte obiecte pe care bolnavul le-ar fi putut atinge. De asemenea, trebuie să-ți refaci stocul de detergent de rufe și săpun cu care să te speli bine pe mâini.

Produse și materiale de protecție care previn răspândirea virusului

Pe lângă produsele de curățenie, va trebui să fim „echipați” și cu produse și materiale de protecție. Măști de protecție

David Buchholz, director medical principal la Universitatea Columbia din Irving Medical Center a declarat, potrivit adevarul.ro, că pacienţii trebuie să poarte o mască de protecție oricând pleacă din camera lor, iar aceste plimbări ar trebui să fie limitate – cu alte cuvinte, doar „excursii la baie“. Oricine intră în cameră trebuie să poarte, de asemenea, protecție la nas și gură. O mască chirurgicală simplă este recomandată pentru uz casnic, dar având în vedere deficienţele, puteţi improviza cu o eşarfă legată în jurul feţei, spune dr. Buchholz. Ideea este să menţineţi nasul şi gura bine acoperite, pentru că „dacă persoana bolnavă are o tuse sau un strănut neaşteptat, este posibil să nu vă puteţi feri destul de repede“. Dacă ești bolnav, este absolut obligatoriu să porți mască de protecție la gură și nas atunci când părăsești camera, dar și când intră cineva la tine în camerră, de exemplu persoana care te îngrijește. Nu uita că în momentul în care tușești sau strănuți virusul din stropii de salivă poate contamina totul în jur.

Mănuși din latex

Persoana care îngrijește un bolnav infectat cu coronavirus va avea nevoie de mănuși chirurgicale sau din latex atunci când atinge suprafețe și obiecte ce au fost atinse înainte de pacient. De asemenea, veţi avea nevoie de mănuşi, din cauciuc sau din latex, și când intraţi în camera în care este îngrijit cel bolnav sau când curăţaţi. Foarte importantă este și protejarea ochilor cu o vizieră din plastic sau niște ochelari simpli de protecție.

Produse de igienă

De asemenea, trebuie să ai în casă dezinfectant pentru mâini, perie de unghii, prosoape de hârtie, șervețele. Folosirea regulată a săpunului pentru mâini este, de asemenea, crucială. „Nu pot sublinia suficient cât este de importantă igiena mâinilor: spălarea mâinilor cu apă caldă şi săpun şi ştergerea suprafeţelor atinse“, spune dr. Chun. Ea recomandă o perie de unghii cu care femeile să se frece sub unghii.

Prosoape de hârtie și șervețele de baie

În cazul în care baia este folosită de mai multe persoane, bolnavii ar trebui să folosească prosoape de hârtie de unică folosinţă în loc de un prosop de mâini, spune dr. Buchholz. Ţineţi şerveţelele de baie separate de toate celelalte. Şi membrii sănătoşi ai familiei ar trebui să-şi scoată obiectele de toaletă din spaţiul comun. „Periuţele de dinţi nu trebuie să fie una lângă cealaltă“, mai spune el.

Medicamente și consumabile medicale

În casă ar trebui să se regăsească sirop de tuse; aparat de măsurare a pulsului , spray nazal, termometru, Tylenol /Paracetamol (versiunile pentru copii sau sugari, dacă este cazul).Oricine se îmbolnăveşte trebuie să ţină legătura cu medicul şi să anunţe dacă simptomele se agravează. În acest scop, un termometrul este foarte util. Deoarece Covid-19 poate afecta respiraţia, mai mulţi medici au recomandat, de asemenea, obţinerea unui pulsometru la domiciliu. Este vorba despre un dispozitiv care se fixează pe deget şi măsoară ritmul cardiac şi nivelul de oxigen din sânge, care sunt indicatori importanţi pentru cât de bine funcţionează plămânii, spune Andra Blomkalns, de la catedra de medicină de urgenţă de la Stanford School of Medicine. De asemenea, medicii recomandă să avem în casă medicamente ca Tylenol sau Paracetamol. Dacă pacientul are sub 18 ani, asiguraţi-vă că aveţi versiuni pentru copii. „Pentru marea majoritate a copiilor poţi utiliza medicamentele pe care le-ai folosi în mod normal pentru gripă sau alte afecţiuni respiratorii“, spune Danielle Zerr, şeful bolilor infecţioase pediatrice de la Seattle Children’s Hospital.

Autor