Localitatea din România unde se produce cea mai gustoasă brânză. E absolut delicioasă!
România este renumită pentru bucatele sale absolut delicioase, pentru preparatele pline de gust de care cetățenii străini sunt absolut încântați.
Însă, dacă regiunea Moldovei este renumită pentru sarmalele cu varză, ciorba rădăuțeană ori minunatele poale-n brâu, iar Dobrogea pentru specialitățile absolut fabuloase din pește, iată că există o localitate în Muntenia unde se face cea mai gustoasă brânză.
Brânza absolut delicioasă se face din lapte de oaie și se produce în Gulianca, județul Brăila. Secretul constă în faptul că ovinele sunt scoase la păscut pe soluri sărăturate și bogate în săruri minerale, situate în zona Salcia Tudor-Gulianca.
Unul dintre crescătorii din sat, Cristinel Sima, cu 700 de animale, a confirmat că produsul lactat este special mulțumită calității ierburilor și a solului sărăturat. „Ne-a binecuvântat Dumnezeu cu un sol sărăturat. Datorită acestuia, iarba are un gust aparte și savuros, care face ca brânza să fie cea mai bună. Este o brânză naturală și sănătoasă, doar cu lapte produs de oile noastre, hrănite cu cea mai bună iarbă din țară”, a explicat unul dintre fermierii din localitate pentru Adevărul.
În regiunea Gulianca există 23.000 hectare de pășune, iar crescătorii au aproximativ 24.000 de oi care dau un lapte perfect pentru a fi transformat în brânză. Așadar, calitatea ierburilor face ca brânza de oaie să fie savuroasă.