Prima pagină » Diverse » Locul fabulos din România știut de puțini turiști. Se spune că aici se ascunde o COMOARĂ

Locul fabulos din România știut de puțini turiști. Se spune că aici se ascunde o COMOARĂ

Locul fabulos din România știut de puțini turiști. Se spune că aici se ascunde o COMOARĂ

Chiar dacă vara este pe sfârșite, vremea frumoasă încă permite plănuirea unor scurte vacanțe, câteva zile de odihnă și încărcare a bateriilor în mijlocul naturii. În Bucovina am descoperit un loc fabulos pe care puțini turiști îl cunosc.

Se spune că aici se ascunde o comoară, ceea ce conferă zonei și un aer mistic.

Unde este Iezerul Sadovei

Un loc fascinant din Bucovina, puţin cunoscut de turiști, merită toată atenția noastră.

Iezerul Sadovei este un lac adânc de munte pe care cel mai bine îl cunosc localnicii. Dar frumusețea sa îi conferă un potențial uriaș; astfel, pe lângă plimbări şi fotografii de pus pe social media, turiştii pot să pescuiască. Aici, pe acest lac, s-a prins un păstrăv de opt kilograme şi aproape un metru lungime!

Deasupra iezerului, Soarele care sclipește peste luciul apei, la aproape 1000 de metri altitudine, cheamă turiştii să exploreze Munţii Obcina Feredeului.

Acest ochi de apă s-a format cu mai bine de 400 de ani în urmă, la doar  10 kilometri de Câmpulung Moldovenesc. Legenda spune că pe fundul lacului zace o comoară păzită zi şi noapte de gardienii din adâncuri – vipere şi peşti enormi.

De fapt, și azi, în 2023, mai auzi de la localnici frânturi din această poveste minunată.

„Se spune că tătarii, fiind în zonă, aici ascundeau toate bogăţiile – ce aveau, aur, bani, monede, ce era – la fundul lacului. Cine încerca şi cine voia să vină să le ia aurul sau termina, sau se îneca”, spune Vasile Latiș, un localnic.

Pe lângă Iezerul Sadovei trece o bucățică din celebrul traseu Via Transilvanica, care face legătura între nordul şi sudul ţării, de la Putna la Drobeta Turnu-Severin, pe o distanță mai lungă de 1400 de kilometri.

„E un alt loc de recreere. Am venit pentru aer, pentru somn. Te încarci de energie. Venim din Bucureşti. Am găsit un colţişor de Rai. Te detaşezi pur şi simplu de tot stresul şi aici de regăseşti pe tine, departe de telefon”, spun turiștii ajunși în zonă.

Pe malul lacului, foişoare şi pontoane aşteaptă turiştii cu răcoare şi peisaje de neuitat.

În zonă, o noapte de cazare costă între 150 şi 350 de lei.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele