Există o mănăstire în România de care puțină lume știe, însă acolo minunile se întâmplă cu adevărat. Aflată la numai 20 de kilometri de București, în comuna Ciorogârla, Mănăstirea Sămurcășești este ctitorită înălțată de vornicul Constantin Samurcaș și soția sa, Zinca.
Ceea ce o face deosebită este faptul că are trei altare,- Sfânta Treime, Adormirea Maicii Domnului și Cuvioasa Paraschiva -, fiecare altar din această mănăstire fiind închinat unui sfânt în parte, iar credincioșii vin aici pentru a se ruga și pentru a cere ajutorul divin.
Situată într-un peisaj pitoresc, mănăstirea atrage nu doar pe cei credincioși, ci și pe cei care caută vindecare și alinare în fața unor probleme de sănătate sau greutăți sufletești.
Legenda spune că în acest loc, rugăciunile credincioșilor sunt auzite mai clar, iar puterea credinței este adusă la niveluri extraordinare, fiind cunoscută pentru săvârșirea de minuni.
Povestea Mănăstirii Sămurcășești este strâns legată de trecutul bogat în evenimente istorice ale regiunii, avându-l ca martor pe marele Tudor Vladimirescu, care a poposit aici în 17 martie 1821 și a rostit celebra „proclamație” către locuitorii Bucureștiului.
În 1 iunie 1958, cu ocazia sărbătorii Rusaliilor și marcând 15 ani de la înființarea mănăstirii, au fost inaugurate lucrările de restaurare, scriindu-se astfel o nouă pagină în istoria sa.
Construită pe vechiul fundament al bisericii ridicate în 1808 de vistierul Constantin Samurcaș și distrusă de cutremurul din 1940, mănăstirea renăscută continuă să fie un loc de adorare și rugăciune pentru credincioși.