Chiar dacă genetica este importantă atunci când vine vorba de calitatea și starea pielii tale, mai ales pe măsură ce îmbătrânim, nu se poate nega importanța unei diete sănătoase.
Anumite alimente sunt legate în mod efectiv de o piele frumoasă – aceleași alimente pe care probabil le poți imagina, cum ar fi legumele proaspete și fructele. Și cu cât incluzi mai multe dintre aceste alimente benefice în dieta ta, cu atât îți pregătești terenul pentru succes.
Deci, chiar dacă nu există un substitut pentru aplicarea zilnică a cremei de protecție solară și includerea unor ingrediente eficiente precum retinol în rutina ta, nu ar trebui să subestimezi importanța unei diete sănătoase. Și asta include evitarea a acestor patru alimente care pot zădărnici cele mai bune eforturi de menținere a sănătății și strălucirii pielii tale.
Alimentele prăjite precum cartofii prăjiți au un indice glicemic ridicat, ceea ce înseamnă că pot agrava acneea, în special dacă ai tendința de a avea pori înfundați și coșuri. Aceste tipuri de carbohidrați pot crește nivelul glucozei din sânge și pot elibera radicali liberi care pot afecta negativ elastina pielii tale, responsabilă pentru menținerea acesteia suplă și fermă.
Un desert din când în când este una, dar transformarea dulciurilor și a băuturilor îndulcite precum sucurile într-un obicei zilnic poate crește nivelurile de glucoză din sânge și poate provoca o reacție inflamatorie în organism. Atunci când acest lucru se întâmplă, inflamația poate duce la o producție mai mare de ulei pe piele și mai multe probleme de acnee. Dar aceste alimente pot usca și pielea, făcând să pară mai vizibile liniile fine și ridurile.
Carnea procesată conține mult sodiu. Conținutul ridicat de sodiu poate deshidrata pielea și slăbi colagenul, ceea ce duce la apariția liniilor fine și ridurilor.