Medicul Mihaela Bilic spulberă un mit: Îngrașă sau nu pastele și cartofii?
Kilogramele în plus nu sunt deloc bune pentru sănătate și, mai mult decât atât, în perioada verii aceastea se văd chiar și mai bine din cauza vestimentației mai sumare decât cea din sezonul rece.
Însă, deși îți dorești să dai jos câteva kilograme, anumite alimente pe care le consumi în mod frecvent îți pot sabota ideea de a da jos câteva kilograme.
Nutriționistul Mihaela Bilic îți explică ce ar trebui să mănânci – ba chiar fără prea multe resctricții – pentru a slăbi, dar și pentru a-ți îmbunătăți sănătatea.
Mihaela Bilic: ”Pâinea integrală bogată în tărâțe este de preferat”
Mai mult decât atât, medicul spulberă un mit potrivit căruia pastele și cartofii nu au ce căuta în dieta ta atunci când vrei să slăbești.
”Din categoria făinoase, pastele fierte al dente și cartofii în coajă sunt produsele care ne satură fără să ne pună în pericol silueta. Nu gătiți pastele până s-au înmuiat de tot, iar cartofii și orezul consumați-le după ce s-au răcit. O parte din amidon nu se mai absoarbe, deci umplem burta eficient cu mai puține calorii. Și pâinea integrală bogată în tărâțe este de preferat variantei albe și pufoase. De data asta conținutul mare de fibre blochează o parte din amidon, indicele glicemic scade iar senzația de sațietate crește.”, a explicat medicul nutriționist pe pagina ei de Facebook.
Citește și: Ireal ce se află, de fapt, în frigiderul medicului Mihaela Bilic. Majoritatea produselor sunt expirate!