Prima pagină » Diverse » Medicul nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie secretul: Cum alegem un pepene gustos, în funcție de codiță și de formă

Medicul nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie secretul: Cum alegem un pepene gustos, în funcție de codiță și de formă

Medicul nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie secretul: Cum alegem un pepene gustos, în funcție de codiță și de formă
Medicul nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie secretul: Cum alegem un pepene gustos, în funcție de codiță și de formă

Suntem în plină vară, iar cel mai căutat fruct în această perioadă este pepenele. Fie că vorbim de pepenii galbeni, fie că îi preferăm pe cei roșii, este important să știm cum îi alegem.

În acest sens, medicul nutriționist Mihaela Bilic vine cu câteva sfaturi pentru a ne ajuta să alegem fructe cât mai bune în această perioadă caniculară.

Potrivit medicului, cu cât este mai mare, pepenele este mai bun.

„Indiferent că este roșu sau galben, pepenele este fructul verii, un desert delicios de sezon…cu condiția să fie rece și bine copt. Multă lume spune că trebuie să te uiți la “buric”, acea areolă de la bază: cu cât este mai mare, cu atât pepenele este mai bun. Se pare că acest criteriu nu influențează direct maturitatea fructului, mai degrabă variază în funcție de soi.

Ce trebuie analizat cu atenție este codița sau pedunculul: dacă este subțire, atrofiat și ușor uscat înseamnă că pepenele a fost cules la maturitate. Apoi pepenele trebuie să fie cât mai greu posibil, iar când îl ciocănim să sune a gol, cu un pic de ecou, asta înseamnă că este copt.

Forma contează și ea: dacă este oval este mai plin de apă, dacă este rotund este mai dulce. Nu nu ultimul rând fiți atenți la amprenta solului, zona în care pepenele a fost în contact cu pământul și nu a fost expusă la soare: cu cât culoarea ei este mai galbenă spre portocaliu, înseamnă că fructul a avut timp să crească și să se coacă. Pentru pepenele galben folosiți-vă și mirosul: cu cât este mai parfumat, cu atât e mai dulce”, scrie Mihaela Bilic.

Cum îți dai seama că un pepene e bine copt fără să îl tai

Vara, românii cumpără cantități foarte mari de pepene. Este un fruct delicios, de sezon, dar și un mare aliat al nostru în lupta cu căldura și deshidratarea.

Din păcate, însă, nu este prea ușor să îți dai seama dacă fructul este copt și dulce.

Fermierul Andrei Boitoș, unul dintre cei mai mari producători de pepeni din România, a explicat, la Agro TV, că există unele secrete pentru a alege un pepene bun. Citește mai mult…

Recomandarea video

Mediafax
Vin ninsorile: meteorologii anunță unde va fi zăpadă de Crăciun. Jumătate de țară sub cod galben
Digi24
Bloggerii ruși îi fac imagine lui Putin cu poze din România. Fotografii de la SRI Antitero ilustrează „trupele rusești, bine echipate”
Cancan.ro
Mălina Guler S-A SINUCIS?! Mesajul prin care și-a anunțat dispariția a fost făcut public abia acum
Prosport.ro
FOTO. Antrenoarea de tenis care predă în rochii îndrăznețe și pantofi cu toc a atras atenția tuturor
Adevarul
Decizie disperată: Antena 1 își vrea banii înapoi, după ce a plătit o avere pentru difuzarea Cupei Mondiale. Alt post TV ar urma să transmită o parte din meciuri
Mediafax
Crăciun sub imperiul zăpezii și al frigului în București
Click
Cum se coace corect cozonacul. Temperatura potrivită pentru cuptorul electric și pe gaz
Digi24
„Teamă în rândul duşmanilor”. Liderul de la Casa Albă dezvăluie un plan pentru nave de război „clasa Trump”, mai mari și mai puternice
Cancan.ro
Oana Mizil a fugit din țară cu fetița! Unde se ascunde acum fosta iubită a lui Marian Vanghelie
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Fenomenul „range anxiety” ar putea determina VW să doteze mașinile electrice cu motoare pe benzină
Descopera.ro
Structuri misterioase detectate în Cosmos!
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Soțul tău are o amantă tânără! Îmi pare rău!
Descopera.ro
Confirmat științific: care este efectul îmbrățișărilor asupra corpului uman?