Un Mercedes W 123 din 1986 a parcurs 7 milioane de kilometri, echivalentul a 175 de ture în jurul Pământului fără a părăsi Insulele Canare, potrivit Corriere della Sera.
Mașina a transportat aproximativ 1,4 milioane de oameni încă de la înmatriculare, fiind folosită ca taxi. Deși este acum o atracție turistică, nu intenționează să renunțe. Este un model care a intrat în istoria taximetriștilor: atunci când Mercedes a decis să înceteze producția în ianuarie 1986, șoferii de taxi germani au intrat în grevă.
Dominguito, cel mai cunoscut taximetrist din Maspalomas, a fost primul proprietar al mașinii. El a cumpărat-o în 1986, dar nu a înmatriculat-o până doi ani mai târziu. Mașina era o limuzină 240D cu un motor diesel tradițional de 4 cilindri de 2,4 litri, care producea 71 de cai putere, o cifră care pare scăzută în prezent, dar corectă la acea vreme.
Francisco a preluat locul lui Domingo când a murit în 2008. Mașina Mercedes W123 a fost dezmembrată și restaurată până la ultimul șurub, aproape ca nouă, după ce a parcurs deja 3,7 milioane de kilometri.
Taxiul a continuat să funcționeze, oferind servicii în orice moment, în ture de opt ore. A parcurs aproximativ 700 de kilometri pe zi, aproape 5.000 pe săptămână, ceea ce înseamnă că are nevoie de un schimb de ulei în fiecare săptămână. În plus, la fiecare milion de kilometri, motorul este întreținut în întregime, inclusiv rectificare, pistoane și supape. În plus, a făcut lucruri pentru piețele second-hand, cum ar fi montarea discurilor de frână ventilate de la un W126, o punte spate consolidată, un scaun pentru șofer Recaro și un suport pentru bagaje. Este o adevărată atracție în Maspalomas, iar mulți turiști o rezervă pentru a călători acolo și a face câteva fotografii.
Cu toate acestea, un motor cu aceeași cilindri a fost înlocuit pentru că nu a putut suporta toți kilometrilor parcurși. Deși a fost îmbunătățit, săsiul și scaunele nu au fost schimbate în mod regulat.
Parcurgerea a șapte milioane de kilometri este echivalentă cu ocolul Pământului de 175 de ori sau cu o călătorie dus-întors până la Lună de nouă ori. În plus, ar fi transportat 1,4 milioane de oameni, cu o ocupare medie de șase pasageri.
Sursa foto: Instagram