Prima pagină » Diverse » Mihaela Bilic spune ADEVĂRUL despre produsele bio. Lucrurile neștiute despre alimentele consumate de tot mulți oameni

Mihaela Bilic spune ADEVĂRUL despre produsele bio. Lucrurile neștiute despre alimentele consumate de tot mulți oameni

Mihaela Bilic spune ADEVĂRUL despre produsele bio. Lucrurile neștiute despre alimentele consumate de tot mulți oameni

Mihaela Bilic spune adevărul despre produsele bio. Există numeroase necunoscute cu privire la alimentele consumate de tot mai mulți oameni, în speranța că vor duce o viață sănătoasă.

Mihaela Bilic, adevărul despre produsele bio

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit că alimentația oamenilor conține produse supuse unor adevărate „mituri” în industria de profil.

„Decât BIO, mai bine local și de sezon. E la modă să mănânci BIO, este un semn de respect pentru protecția mediului, pentru biodiversitate și economia de resurse prețioase (apă, sol, calitatea aerului etc).

Însă ceea ce trebuie privilegiat cu adevărat este consumul de produse locale și de sezon, aceste obiective merită cu adevărat un cost suplimentar!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Produsele de sezon fac minuni?

Mihaela Bilic a dezvăluit și care sunt beneficiile acestor produse de sezon. Orice consumator care vrea să aibă grijă de el și familia lui trebuie să știe aceste lucruri.

„Avantaje gustative și nutritive, cu cât un produs e mai proaspăt, cu atât e mai bogat în nutrienți (50% din vitamina C se pierde la 48 ore după cules). Susținerea economiei locale, a echilibrului socio-economic și a producătorilor autohtoni.

Conservarea mediului înconjurător, a speciilor locale și a metodelor tradiționale de producție, care nu riscă să fie abandonate/pierdute. Reducerea poluării asociate transportului de produse alimentare de la mare distanță (importuri) și a depozitării acestora pe termen lung.

Reducerea risipei de apă și resurse naturale, mai ales în cazul fructelor și legumelor extrasezon, care trebuie cultivate în condiții speciale și care necesită amenajări/cheltuieli suplimentare.

Limitarea deșeurilor- majoritatea produselor proaspete de import au nevoie de ambalaje speciale, în timp ce produsele locale pot fi cumpărate direct din piață.
Limitarea risipei alimentare, cumpărând local înseamnă să putem cumpăra puțin și des, ne ajustăm consumul în funcție de nevoi”, a mai explicat Mihaela Bilic.

Nutriționistul vorbește inclusiv despre o adevărată „armonizare” a nevoilor nutritive ale organismului. Oamenii trebuie să mănânce produse locale, de sezon, mult mai sănătoase decât eterna etichetă „bio”.

Citește și: Mihaela BILIC dă de pământ cu obiceiurile americanilor: „Ferească Dumnezeu! De ce?”

Sursa foto: Facebook / Mihaela BILIC / Pixabay (ilustrativ)

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele