Românii au început și ei să fie mari amatori de pâine feliată. Arată mai bine, ce-i drept, este tăiată uniform și mulți o cumpără chiar dacă este un pic mai scumpă. Dar mulți nutriţionişti atrag atenţia că pâinea feliată nu este atât de benefică pentru sănătatea noastră și poate ascunde mici capcane de care să nu avem habar.
Tocmai de aceea, iată cinci motive pentru care este bine să nu mai consumi pâine feliată!
Un prim motiv pentru care e bine să nu mai consumi pâine feliată e dat de faptul că se alterează mai repede decât o pâine întreagă. Explicaţia este una cât se poate de simplă: suprafața pentru apariția și înmulțirea mucegaiului este mai mare, arată dcnews.ro.
Apoi, pentru că este deja tăiată în multe bucăţi, pâinea feliată se usucă mai repede. Păstrată într-o pungă de pânză, ea se întăreşte și, ca să o putem consuma, trebuie stropită cu puțină apă și apoi pusă în cuptorul cu microunde, spre a i se reda prospeţimea. Pe de altă parte, mulți oameni păstrează pâinea feliată într-o pungă de plastic în frigider, dar și această metodă prezintă un mare dezavantaj: se formează condens în interiorul pungii, iar pâinea nu mai „respiră” și devine umedă.
Al patrulea motiv are legătură cu modul în care pâinea a fost feliată. În brutării și centre de panificație se folosesc cuțite speciale, care sunt unse cu ulei pentru o tăiere potrivită a pâinii. Asta face ca feliile de pâine să nu se lipească una de alta și să rămână intacte, dar va crește numărul de calorii din cauza uleiului. În al cincilea rând, pâinea feliată este mai scumpă decât pâinea obișnuită. În plus, acest produs poate fi periculos pentru sănătate.
În plus, se știe că pâinea feliată este un produs care, în cele mai multe situații, nu mai are nimic din gustul și savoarea pâinii tradiționale. În compoziția ei există ingrediente care au denaturat rețeta acestui produs, cum ar fi: margarina, uleiul de palmier, făina de fasole, făina de soia, fibrele de citrice etc, la care se adaugă aditivi alimentari din belșug.