O chiuvetă plină de vase poate fi un stres pentru aproape orice om. O grămadă de mizerie care stă în mijlocul bucătăriei. Totuși, dincolo de această neplăcere vizuală se află și un pericol pentru sănătatate. Iată de ce este bine să cureți chiuveta după ce speli vasele.
Ștergerea unei farfurii sau spălarea unei tigăi are rezultate instantanee, dar chiuveta de bucătărie în care le curățați ajunge de multe ori să fie neglijată.
Potrivit lui Eileen Abruzzo, director pentru controlul infecțiilor la Long Island College Hospital din Brooklyn, New York, chiuveta din bucătărie poate deveni mult mai murdară decât toaleta. Da, acest lucru este posibil!
Acest lucru se datorează faptului că particulele din alimente care rămân după spălarea vaselor sunt lăsate în urmă în chiuvetă și acționează ca un teren propice pentru bacteriile care cauzează boli, inclusiv E. coli și salmonella, scrie publicația Nine.
Curățarea chiuvetei de fiecare dată după ce spălați vasele este, prin urmare, esențială.
Dar clătirea rapidă a chiuvetei cu apă pur și simplu nu este suficientă!
Pentru eliminarea completă a bacteriile, utilizați un spray de curățare a suprafețelor sau un spray de bucătărie pe bază de înălbitor pentru a elimina bacteriile.
Apoi, ștergeți chiuveta cu un burete sau cu o cârpă moale și apă caldă.
Pentru o curățare intensă, adăugați înălbitor: amestecați înălbitorul cu o cană de apă și turnați în chiuvetă. Lăsați înălbitorul să acționeze până la 30 de minute înainte de a clăti bine chiuveta cu apă caldă.
Nu vă place înălbitorul? Iată o soluție naturală: încercați să amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de cană de suc de lămâie și apoi acoperiți suprafața chiuvetei cu amestecul. Lăsați amestecul să stea timp de 10-15 minute înainte de a-l curăța cu apă caldă.
Pentru zonele greu de curățat, adăugați mai mult bicarbonat de sodiu. Agentul de curățare vă va ajuta să îndepărtați acumulările de murdărie sau grăsime de pe vase.