Nutriționistul Mihaela Bilic explică de ce este mai ușor să suferi de foame atunci când se numește post intermitent. Postul intermitent presupune două mese principale pe zi, consumate la o distanță de șase-opt ore una de alta, fără gustări între mese.
”Ne e mai ușor să facem foamea când se numește post…intermitent. Numit în engleză
”Putem face un obicei pe viață, nu are riscuri ci doar beneficii”, susține medicul nutriționist Mihaela Bilic.
”Mesele rare bagă organismul în cetoză, reglează nivelul insulinei, stimulează sinteza de hormoni de creștere și deblochează slăbitul. Ne disciplinăm și comportamentul alimentar, învățăm să nu mai ronțăim și ne întărim toleranța la foame”, susține dr. Bilic.
Cu ajutorul postului intermitent, metabolismul are de câștigat. ”Se activează autofagia, un proces prin care corpul digeră și reciclează toate proteinele provenite din deșeuri, celule moarte și îmbătrânite. Postul alimentar are efect antiaging, ameliorează diabetul de tip 2 și inhiba procesele inflamatorii. Și pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus fastingul este o soluție rapidă de a slăbi, se topesc cu precădere depozitele de grăsime iar masa musculară este protejată”, explică medicul nutriționist.
Sursa foto: Facebook / Pixabay