Prima pagină » Diverse » Motivul IREAL pentru care te poți înfometa mai ușor atunci când ții ”post intermitent”. Ce spune Mihaela Bilic

Motivul IREAL pentru care te poți înfometa mai ușor atunci când ții ”post intermitent”. Ce spune Mihaela Bilic

Motivul IREAL pentru care te poți înfometa mai ușor atunci când ții ”post intermitent”. Ce spune Mihaela Bilic

Nutriționistul Mihaela Bilic explică de ce este mai ușor să suferi de foame atunci când se numește post intermitent. Postul intermitent presupune două mese principale pe zi, consumate la o distanță de șase-opt ore una de alta, fără gustări între mese.

”Ne e mai ușor să facem foamea când se numește post…intermitent. Numit în engleză acest stil alimentar alternează perioadele de post negru cu cele de alimentație normală. Cel mai frecvent se practică metoda 16/8 care înseamnă să nu mănânci nimic timp de 16 ore, iar în restul de opt ore rămase să ai două mese principale. Există și alte modele: post negru timp de 24 de ore, una sau două zile pe săptămână sau metoda cinci cu două (cinci zile din săptămână mâncăm normal, iar două zile mâncăm foarte puțin, adică 500-600 cal/zi)”, scrie dr. Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.

Mihaela Bilic: ”nu are riscuri ci doar beneficii”

”Putem face un obicei pe viață, nu are riscuri ci doar beneficii”, susține medicul nutriționist Mihaela Bilic.

”Mesele rare bagă organismul în cetoză, reglează nivelul insulinei, stimulează sinteza de hormoni de creștere și deblochează slăbitul. Ne disciplinăm și comportamentul alimentar, învățăm să nu mai ronțăim și ne întărim toleranța la foame”, susține dr. Bilic.

Cu ajutorul postului intermitent, metabolismul are de câștigat. ”Se activează autofagia, un proces prin care corpul digeră și reciclează toate proteinele provenite din deșeuri, celule moarte și îmbătrânite. Postul alimentar are efect antiaging, ameliorează diabetul de tip 2 și inhiba procesele inflamatorii. Și pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus fastingul este o soluție rapidă de a slăbi, se topesc cu precădere depozitele de grăsime iar masa musculară este protejată”, explică medicul nutriționist.

Sursa foto: Facebook / Pixabay

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele