Motivul pentru care Mihaela Bilic nu bea NICIODATĂ apă rece. Cu ce a înlocuit-o
Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic spune că nu bea niciodată apă rece și că, de fapt, nu prea îi place să bea apă în general.
Cu toate acestea, ea atrage atenția că hidratarea este esențială pentru o viață sănătoasă, dar pentru aceasta, apelează la un „truc”.
Mihaela Bilic a uimit recent când a postat pe rețelele sociale că nu bea niciodată apă rece, dar că, de fapt, nu prea îi place apa în general.
Medicul preferă să înlocuiască apa cu un lichid care să aibă gust. Astfel, ea bea un ceai pe bază de fructe uscate. Aceasta lasă fructele la infuzat și consumă ceaiul rece. „E o apă cu gust”, spune Bilic.
„Am spus mereu că nu îmi place apa și că beau ceai. Iată la ce spun eu ceai. Sunt niște fructe uscate peste care pun apă fierbinte și le las așa să se infuzeze câteva ore. Tot ceai este, dar băut rece ține loc de apă. E o apă cu gust. Bun bun . Dragii mei, recunosc. Eu nu beau apă, nu o consum, nu îmi e niciodată sete.
Am văzut că acelaşi tip de atitudine îl regăsesc la multe persoane. Spre deosebire de mine, care sunt nutriţionist şi am curajul să recunosc că nu îmi place apa, privitorii se simt vinovaţi, consideră că nu au un comportament sănătos. Dar apă înseamnă şi ceai, şi ciorbă, şi lapte.
Apă avem şi în unt, şi în carne, şi în toate fructele şi legumele. Eu mereu am căutat variante de lichide care să aibă gust, aromă. Ce îmi place mie la ceaiuri este că sunt infuzii de plante. Deci ce avem acolo? O apă cu gust! Eu aşa îmi fac acasă, tot felul de infuzii de plante, pe care le pun într-un ceainic mai mare. Şi am 1,5 – 2 litri de ceai pe zi. Lăsaţi natura să dea gust apei voastre!”, spune nutriționistul.
Mihaela Bilic, adevărul despre conserve. Care este cea mai bună conservă
Reputatul medic nutriționist Mihaela Bilic spune adevărul despre conserve. Într-un videoclip care s-a viralizat pe social media, românii sunt învățați cum să aleagă cea mai bună conservă.
„Atunci când le-a inventat Louis Pasteur, a revoluționat lumea alimentară. Într-o conservă nu ai nevoie să pui conservanți”, spune Mihaela Bilic.
„Conserva se fierbe. Procedeul de fierbere împiedică dezvoltarea microorganismelor. Știm de când făcea bunica zacuscă, această conservare este impropriu spus… Fierberea este mecanismul prin care se neutralizează agenții patogeni.
Nu este un lucru rău termenul de valabilitate. Avem un mediu perfect steril, prin fierbere. Poate fi păstrată la temperatura ambiantă, vorbim de conserve cu mazăre, pește, boabe, fasole”, zice medicul nutriționist.
Dacă v-ați întrebat vreodată ce să faci în cazul în care ai o conservă expirată, ei bine, o puteți mânca fără nicio emoție!
„Și dacă sunt expirate nu este problemă să fie mâncate. Este o metodă ieftină de a păstra lucrurile pe o perioadă lungă.
Există și cutii care nu respectă niște norme. Conserva era făcută din tablă, acum dacă punem și folie de plastic, nu știu să răspund. Culmea este că tabla din conservă îmbogățește preparatul în fier”, arată Mihaela Bilic. Citește mai mult…