Prima pagină » Diverse » Muntele care scoate sunete STRANII pe timpul nopții. Turiștii sunt speriați de ele și le este greu să doarmă

Muntele care scoate sunete STRANII pe timpul nopții. Turiștii sunt speriați de ele și le este greu să doarmă

Muntele care scoate sunete STRANII pe timpul nopții. Turiștii sunt speriați de ele și le este greu să doarmă

Muntele Everest este cunoscut nu numai pentru că este periculos și greu de parcurs, ci și pentru sunetele înfricoșătoare pe care le scoate noaptea. Mulți oameni au fost îngroziți de ele, iar specialiștii au oferit o explicație.

Iubitorii de sporturi extreme caută Muntele Everest, cel mai înalt vârf din lume. Cu toate acestea, nu toți reușesc să parcurgă traseul dificil. Unii oameni își pierd viața, în timp ce alții izbândesc din cele mai neobișnuite circumstanțe. Alpiniștii Gabriel Băicuș și alți români au escaladat muntele. Cu toate acestea, oamenii de știință au rămas nedumeriți de sunetele înfricoșătoare pe care le-au produs munții în timpul nopții.

Într-un documentar care este disponibil pe Netflix, Dave Hahn, care a urcat pe Everest de 15 ori până acum, a povestit despre experiențele sale cu aceste sunete îngrozitoare, care fac unii oameni să nu poată dormi.

Pocnetele și șuierăturile sunt cele mai întâlnite zgomote pe Muntele Everest noaptea. Specialiștii au ajuns la concluzia că ghețarul este responsabil pentru sunete. Noaptea, temperatura scăzută le face mai puternice.

Un studiu realizat în 2018 a ajuns la această concluzie. Cercetătorii de la Universitatea Hokkaido din Japonia au observat că gheața este extrem de sensibilă la schimbările de temperatură. Oamenii de știință au făcut o expediție în Himalaya nepaleză pentru a studia activitatea seismică a sistemului de ghețari Trakarding-Trambau, care se află la aproximativ 5 kilometri deasupra nivelului mării.

Chiar dacă peisajele de pe Muntele Everest i-au captivat, cercetătorii au fost înfricoșați de sunetele pe care le-au auzit în timpul nopții. Unele persoane le-au descris ca pe niște bubuituri puternice, iar ghețarul părea să se rupă sau să explodeze.
Echipa a stat pe munte timp de trei săptămâni, apoi o analiză a constatat că sunetele îngrozitoare sunt cauzate de scăderea bruscă a temperaturii și de altitudinea mare a ghețarului, potrivit atlas-geografic.net.