Nicușor DAN i-a disperat pe primarii de sector/Nu răpunde la telefon și le BLOCHEAZĂ activitatea cu LIPSA de reacție

Publicat: 29/05/2024, 22:10

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, i-a disperat pe primarii de sector, indiferent de partid, cu faptul că nu răspunde la telefoane și mesaje. Practic, nu comunică cu nimeni. Situația este cu atât mai disperată cu cât probelemel imobiliare din sectoare nu pot fi rezolvate fără colaborarea cu primăria generală, mai ales când lucrezi cu un Plan Urbanistic General(PUG) vechi din secolul trecut, spune primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, în cadrul emisiunii realizate de Sabina Iosub de la Antena 3 CNN. 

Întrebat când i-a răspuns ultima oară la telefon primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, Robert Negoiță, primarul de la Sectorul 3, spune că nici n-a mai încercat în ultimele luni. Nici foștii colegi de partid nu stau mai bine la capitolul comunicare cu primarul general, ba chiar îl acuză că îi blochează în proiecte.

N-am mai încercat ultimele două-trei luni,  dar până până acum două-trei luni am tot încercat cu telefoane și cu mesaje și nu răspunde. Dar, de altfel, problema nu că nu-mi răspunde mie, probabil că nu răspunde la nimeni. Am vorbit cu ceilalți primari de sector, am auzit, n-am participat, n-am văzut personal, dar am auzit că și ceilalți primari de la USR, de la Sectorul 1, Sectorul 2 s-au plâns cu primarul general de față că-i încurcă, că-i blochează în proiecte. Ceea ce mi se pare foarte trist, apropo de fuivizarea traficului. Haideți ca să ne înțelegem!

Robert Negoiță a mai spus că Nicușor Dan, la finalul celor patru ani de mandat, nu a reușit să elaboreze un nou PUG, având în vedere că acela de pe care se lucrează este foarte vechi și nu mai corespunde cerințelor actuale.

Evident că Bucureștiul este un oraș cu mari probleme de urbanism, mari probleme grave! Dar cum anume poți să rezolve aceste probleme prin reglementare? Or primarul general, care stă pe o instituție, iată la final de mandat, pe o instituție care are în atribuții să promoveze și să aprobe planul urbanistic general, care astăzi, când discutăm noi, planul nostru urbanistic general e  din secolul trecut, iar nu că n-a fost în stare să-l producă, n-avem nici la finalul celor 4 ani, că iată, în 10 zile avem alegeri, nu e în stare să prezinte un draft de proiect. Adică, să zică, domnule, uite ăsta e draft-ul planului urbanistic general. Acestea sunt primele cinci, șapte, zece priorități pe care noi le urmărim! Vrem să avem spații verzi pe 90%.Nu vrem să dăm procentul de ocupare mai mare de 0,5…. nu știu. Vrem ca tot ce se construiește să aibă minarete ca în Orient. Nu știu. A, poate fi și o prostie, domnule, da, omul să aibă ceva ca să ne arate, cu tot respectul, să ne arate că are ceva, că știe, domnule. E mai încet, are niște idei puține, da’, fixe, dar ni le prezintă, Domnule, are ceva!

Primarul Sectorului 3 a mai spus că, în disperare de cauză, primarii de sector au încercat să suplinească atribuțiile primarului general, ca să nu înghețe total activitatea de reglementare urbanistică din sectoare.

Repet, la finalul celor 4 ani vine și spune că se luptă cu mafia imobiliară. Întrebarea mea cum faci tu, atenție,el nu vine din afară, nu-i reprezentantul vreunui ONG cum era acum 4 ani! Nu, tu ești primarul general în funcție! Tu trebuie să vii să ne spui că era o problemă pe care, iată, tu ai găsit soluția și ai rezolvat-o măcar parțial.  Și o spun cu mare tristețe. Ori ca să ne înțelegem, de aceea, în disperare de situație, noi toate sectoarele, din dorința de a reglementa, noi am încercat să suplinim atribuțiile Primăriei Generale, care, haideți să o spunem deschis și direct, nu e în stare să-și facă treaba. Noi nu putem să lucrăm pe o documentație de urbanism expirată de 15 ani, ca să știm ce vorbim.

Citește și:

Robert Negoiță îl acuză pe Nicușor Dan că nu a dat AVIZ pentru construirea de creșe și grădinițe: „În mod ilegal primarul general ne blochează”

Robert NEGOIȚĂ despre cum a fluidizat TRAFICUL în sector: Unde am făcut cele trei PASAJE într-un timp RECORD, s-a rezolvat problema

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
Ce pensie alimentară plătește Gabi Bădălău, de fapt. Contre cu Claudia Pătrășcanu
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
FACULTATE ÎN ȚARĂ SAU ÎN STRĂINĂTATE? ECATERINA ANDRONESCU LĂMUREȘTE TOȚI ELEVII LA PODCAST „ALTCEVA CU...