Sărbătorile de iarnă aduc odată cu ele, din păcate, și foarte multă risipă alimentară. Din dorința de a avea mesele cât mai îmbelșugate, românii fac de multe ori mult prea multă mâncare, pe care, evident, nu reușesc să o consume.
Din acest motiv, în fiecare an, zeci de tone de alimente ajung la gunoi.
Ei bine, există soluții în acest sens, iar unele dintre ele sunt chiar foarte simple. Spre exemplu, din resturile prăjiturilor pe care le-ați avut la masa de Crăciun puteți face o nouă prăjitură, după cum arată Adevărul.
Pentru aceasta nu avem nevoie de foarte multe ingrediente pe lângă resturile din deserturile de la masa de Crăciun (cozonac, chec, fursecuri etc.).
Ideal este să aveți resturi fără cremă. Iată ce ingrediente vă mai trebuie:
Cantitățile diferă însă în funcție de câte resturi avem la dispoziție. Modul de preparare este de asemănător cu cel pentru salamul de biscuiți, numai că amestecul rezultat îl vom modela în biluțe. Începem prin a amesteca pe foc laptele cu zahărul, margarina și cacao, până când totul devine o compoziție omogenă. Apoi, după ce acest amestec s-a răcit, vom adăuga esența de rom, dar și zahărul vanilat, sau esența de vanilie.
Apoi, după ce acest amestec s-a răcit, vom adăuga esenșa de rom, dar și zahărul vanilat, sau esența de vanilie.
Turnăm câte puțin din acest amestec peste resturile din prăjituri, o frământăm, iar apoi mai adăugăm din amestec până când avem un amestec asemănător cu salamul de biscuiți. Apoi, luăm bucăți din acest amestec și le modelăm în palmă până când au o formă sferică, pe care o dăm prin fulgi de nucă de cocos. Apoi, ar trebui să avem o prăjitură unică, delicioasă, pe care o putem savura oricând dorim! Iar pentru noaptea de Revelion, aceste prăjituri delicioase sunt gustarea ideală!
Sursa foto: Shutterstock