Tot mai mulți turiști străini sunt atrași de frumusețea exotică a unui oraș transilvănean
Mulți compară acest loc cu Malta, dar nu este altceva decât o cetate de la noi, care arată, însă, că și aici puteau pune lumea la cale cavalerii de odinioară.
Cetatea Alba Carolina, din Alba Iulia, este minunea care a dăinuit peste secole.
Un loc de poveste, în care modernismul și istoria continuă să conviețuiască și o fac atât de bine că an de an tot mai mulți vizitează zona. De cum ai trecut porțile cetățenii, uiți de grijile lumii, de tine și orice te apasă și parcă pătrunzi în alt timp, retrăind scene din trecutul antic.
Cetate impresionantă, Alba Carolina, din județul Alba, reprezintă una dintre cele mai mari cetăți stelare din Europa. A fost construită în secolul al XVIII-lea, îmbrățișând stilul baroc. Ultimul bastion al cetății a fost ridicat la începutul secolului al XVIII-lea. Primul proiect al fortificației a fost realizat de arhitectul italian Giovanni Morando Visconti, care a condus și prima fază a lucrărilor.
Arhitectul Giovanni Morando Visconti a murit de ciumă și își doarme somnul de veci în Catedrala Romano Catolică din Alba Iulia.
Piatra de temelie a Cetății fost pusă la 4 noiembrie 1715, iar anul de încheiere al lucrărilor se consideră a fi 1738.
Pășind în Cetatea Alba Carolina, vei vedea că ai făcut un pas înapoi în timp, Descoperi multe elemente arhitecturale care amintesc de bogata istorie și cultură a Maltei, dar nu numai.
Cetatea Alba Caroplina este înconjurată de ziduri masive și are patru porți impresionante, fiecare cu propriul stil arhitectural unic. Poarta a III-a, cunoscută și sub numele de Poarta Trinității, este o replică a Porții Mdina din Malta, arată b1.ro.
An de an, tot mai mulți turiști vin să viziteze Cetatea Alba Carolina, a cărei faimă a depășit cu mult granițele României.
Sursa FOTO: Facebook