Prima pagină » Diverse » Nu este o eroare! Câți lei costă un buchet cu 11 TRANDAFIRI în Kaufland București

Nu este o eroare! Câți lei costă un buchet cu 11 TRANDAFIRI în Kaufland București

Nu este o eroare! Câți lei costă un buchet cu 11 TRANDAFIRI în Kaufland București

Un cadou simplu, dar emoționant de 8 martie pentru femeile din viața noastră – cu care nu avem cum să dăm greș – este un buchet generos de trandafiri. Gândul a aflat cât costă un buchet de 11 trandafiri în magazinele Kaufland București. Prețul este unul uimitor. Iată cât costă un buchet de flori de 8 martie 2024!

Tarabele pline cu flori au invadat piețele și magazinele din întreaga țară. Românii  cumpără acum cadouri pentru femeile speciale din viața lor. Chiar dacă prețurile au crescut în mod semnificativ în ultimii ani, nimeni nu renunță la tradiția de a oferi aceste simboluri care marchează sosirea primăverii.

În fiecare an de 8 martie, românii le cumpără cadouri și flori femeilor și fetelor importante din viața lor. Anul acesta, comercianții au încercat să se întreacă în oferte, ca să atragă cumpărători. Este și cazul lanțului de magazine Kaufland. Magazinele din Capitală au scos la raft o ofertă de nerefuzat. Nu este o eroare! Un buchet de 11 trandafiri costă doar 23 de lei.

Care este semnificația zilei de 8 martie

8 martie este sărbătorită la nivel global ca sărbătoarea internațională a femeii. Martie este prima lună de primăvară, când natura renaște și lumina soarelui începe să ne încălzească sufletele. Dacă evenimentul are loc la un nou început al anului, semnificația acestuia este legată de lupta femeilor pentru drepturi. În țările din fostul bloc sovietic, acesta a devenit apoi o sărbătoare a mamelor.

Adunarea Generală a ONU a declarat Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională în 1977. Din 1910, Internaționala Socialistă s-a reunit la Copenhaga pentru a stabili o sărbătoare a femeilor recunoscută internațional, dar nu a stabilit o zi exactă. Deși 8 martie a fost stabilită ca Ziua Internațională a Femeii după Primul Război Mondial, emanciparea femeilor nu a fost finalizată.

Femeile au continuat să lupte pentru drepturi egale, inclusiv dreptul de a vota. Desemnarea Anului Internațional al Femeilor de către ONU în 1975 și declararea Deceniului ONU pentru condiția femeii din 1976 până în 1985 au fost următoarele etape în instituirea unei zile dedicate femeii.

În 1908, 15.000 de femei au mărșăluit în New York cerând un program de lucru mai scurt, salarii mai mari și dreptul la vot. În 1909, Partidul Socialist din America a declarat că 28 februarie este Ziua Internațională a Femeii.

În 1910, la Conferința Muncitoarelor de la Copenhaga, la care au participat peste 100 de femei din 17 țări, s-a decis că Ziua Femeii ar trebui să fie sărbătorită în aceeași zi pe tot globul. Cu toate acestea, abia în 1913 a fost stabilită data de 8 martie.

Majoritatea țărilor din Europa și din Statele Unite sărbătoresc Ziua femeii așa cum o simt, după ce a fost recunoscută ca sărbătoare internațională în 1977. 8 martie este Ziua Femeilor Militante pe plan internațional, în memoria celor care au luptat pentru drepturile femeilor, cum ar fi dreptul de vot, dreptul la proprietate, dreptul la educație, dreptul la divorț, dreptul la asistență medicală și dreptul la contracepție.