O italiancă nonagenară conduce o AFACERE cu nouă restaurante. „Regina carbonarei” împărtășește secretul longevității
La venerabila vârstă de 93 de ani, o italiancă numită „Regina carbonarei”, continuă să fie centrul vital al unui imperiu culinar care se bazează pe istorie, pasiune și dedicație rafinamentului bucătăriei italiene vreme de decenii.
Iris a început să lucreze la 13 ani și nu a părăsit niciodată industria restaurantelor, conducând astăzi opt localuri, conform Corriere della Sera.
Povestea ei începe în anii 1920, când bunica ei, Fortunata, și-a deschis primul restaurant, Osteria Da Fortunata. Aceasta a deschis calea pentru ceea ce avea să devină o dinastie culinară de succes.
Are aproape 500 de angajați
În ciuda vârstei, Iris își menține agilitatea și luciditatea mintală, conducând cu curaj cele opt restaurante ale sale. Cu peste 480 de angajați și 40 de membri ai familiei, familia este nucleul imperiului său. Iris și-a extins afacerea de la primul restaurant pe care l-a deschis bunica sa la opt restaurante, fiecare demonstrând pasiunea și dedicarea sa.
Ea rămâne comandantul necontestat al afacerii, deși este o femeie mică de statură, întotdeauna elegantă și cu o privire vie ca a unei tinere. Iris supraveghează și stabilește regulile pentru fiecare restaurant.
„De la primul restaurant pe care bunica l-a deschis, au venit altele trei în Roma și un al patrulea este în curs de deschidere. Dar avem și două activități în Milano: una în Bologna și una în Miami”, a declarat ea pentru presa italiană.
Fiica ei Piera a povestit: „Într-o zi mi-a spus că ar fi important să deschidem un restaurant în Miami. Nu eram de acord cu ea, dar ea a insistat și ne-am dus în Statele Unite. Ea a decis unde să deschidem. În plus, a avut dreptate, ca întotdeauna. Turistii care mănâncă la noi în Roma vor reveni imediat în Miami pentru a savura acele gusturi unice.”
Iris a transformat „L’Osteria Da Fortunata” într-un loc sacru pentru bucătăria italiană.
„Osteria Da Fortunata, pe care o conduc și care poartă numele bunicii mele, este un loc de cult pentru mâncarea tradițională romană, care este îmbogățită de gustul pastei făcute în casă.
Cu toate acestea, în țara noastră, carbonara continuă să fie un punct de atracție pentru celebrități, VIP-uri, celebrități, politicieni și, bineînțeles, o mulțime de turiști care ne caută datorită recomandărilor”, a explicat Iris.
Iris însăși este un exemplu de generozitate și empatie, oferind ajutor angajaților în dificultate, demonstrând că succesul ei nu se bazează doar pe calitatea mâncării, ci și pe crearea unei atmosfere de familie și suport.