Prima pagină » Diverse » O nouă politică anunțată de Boris Johnson produce confuzie între cele patru națiuni ale Regatului Unit

O nouă politică anunțată de Boris Johnson produce confuzie între cele patru națiuni ale Regatului Unit

O nouă politică anunțată de Boris Johnson produce confuzie între cele patru națiuni ale Regatului Unit

Răspunsul tulburat al Marii Britanii la pandemia coronavirusului a devenit și mai confuz luni, deoarece orientările guvernamentale se pare că sunt în contradicție, împingând cele patru națiuni ale Regatului Unit mai departe.

Politică anunțată de Boris Johnson, potrivit căreia angajatorii din Anglia pot cere personalului să se întoarcă la locurile de muncă, produce confuzie

De luni, angajatorii din Anglia pot cere personalului să se întoarcă la locurile de muncă dacă cred că sunt în siguranță.

Atunci când politica a fost anunțată de primul ministru Boris Johnson luna trecută, el a fost acuzat că „a transmis angajamentul acestei mari decizii angajatorilor”către Congresul Regatului Național al Muncii (TUC). TUC a criticat guvernul pentru că a anunțat o astfel de acțiune, în timp ce infrastructura de teste și urme de critică pe scară largă a țării a fost „încă neegalată”, titrează CNN.

Reducere de 50% pentru persoanele care iau masa in oras

Lansarea, de asemenea, luni este o schemă guvernamentală atrăgătoare, „Eat Out to Help Out”, care vizează deschiderea restaurantelor, pe măsură ce schema din Marea Britanie se încheie. Pe tot parcursul lunii august, persoanelor care iau masa de luni până miercuri trebuie să li se ofere o reducere de 50% – limitată la 10 GBP (13 dolari) de persoană, fără a include băuturi alcoolice.

Ambele politici fac parte dintr-un plan mai larg de a face ca economia Marii Britanii să se miște după luni de blocare, ținând mulți britanici blocați în interior și munceau de acasă, în timp ce întreprinderile din industria ospitalității care se bazau pe obiceiul lor erau obligate să înceteze operarea.

Dar aceste măsuri de înmuiere a măsurilor de prevenire a coronavirusului, pentru a relansa economia, vin în contextul în care cazurile cresc în Europa.

Săptămâna trecută, Johnson însuși a avertizat că „riscul începe să crească din nou”, pe continent, adăugând: „Mă tem să văd în unele locuri semnele unui al doilea val al pandemiei”.

În Marea Britanie au fost implementate mai multe mini-blocaje localizate, deoarece temerile unui al doilea val este probabil să apară.

Schimbare semnificativă către prioritizarea redresării economice

Această mișcare marchează o schimbare semnificativă către prioritizarea redresării economice înaintea altor probleme, inclusiv sănătatea publică.

Acest lucru ar putea să-i îngrijoreze pe unii care l-au auzit pe Chris Whitty, ofițerul medical principal al Angliei, săptămâna trecută spunând că compromisurile pentru ceea ce poate fi deschis au „ajuns aproape la limita” a ceea ce este posibil.

Graham Medley, membru al grupului științific științific pentru situații de urgență (SAGE) al guvernului britanic, a sugerat în weekend că unul dintre aceste compromisuri ar putea fi cârciumi pentru școli.

După luni de învățare la distanță, mulți părinți sunt disperați să-și trimită tinerii înapoi în clasă luna viitoare. Dar, deși s-ar putea aștepta ca educația copiilor să fie priorizată înaintea oamenilor care se bucură la barul local, tendința actuală de a favoriza afacerile sugerează că ar putea fi dezamăgiți.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat luni că se așteaptă ca toate școlile să fie deschise începând cu luna septembrie. Ei au subliniat, totuși, că răspunsul Marii Britanii va continua să fie localizat, în cazul în care „ați evalua situația pe teren și ați lua orice măsuri necesare pentru a încetini răspândirea virusului”.

Cu privire la întrebarea specifică de a alege între pub-uri și școli, purtătorul de cuvânt a spus: „Ne-am angajat să sprijinim industria ospitalității, care a avut o perioadă foarte grea”.

Aceste măsuri se aplică numai Angliei, deoarece politica de sănătate publică este o problemă pentru guvernele defavorizate din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

De-a lungul pandemiei, guvernul Johnson a fost criticat de politicienii și liderii din celelalte trei națiuni pentru neglijența sa percepută, în special primul ministru al Scoției, Nicola Sturgeon.

Această percepție a Angliei de a gestiona greșit criza a dus la o creștere a sprijinului în independența scoțiană la nord de graniță, deși este de remarcat faptul că registrul coronavirus al Scoției nu este chiar mult mai bun decât cel al Angliei – pentru fiecare 100.000 de oameni, 77 din Scoția au murit. cu Covid-19 înscris pe certificatul de deces, față de 86 în Anglia.