Prima pagină » Diverse » O tânără care stătea aproape 15 ore pe telefon a rămas imobilizată la pat și chiar a avut nevoie de un SCAUN CU ROTILE. Ce boală a dezvoltat

O tânără care stătea aproape 15 ore pe telefon a rămas imobilizată la pat și chiar a avut nevoie de un SCAUN CU ROTILE. Ce boală a dezvoltat

O tânără care stătea aproape 15 ore pe telefon a rămas imobilizată la pat și chiar a avut nevoie de un SCAUN CU ROTILE. Ce boală a dezvoltat

Fenella Fox, o tânără britanică în vârstă de 29 de ani care stătea 14 ore pe zi pe telefon ca să-şi administreze contul de OnlyFans, a rămas imobilizată la pat luni întregi și chiar a avut nevoie de un scaun cu rotile.

Fenella, care este un fotomodel din Worcester, spune că a dezvoltat vertij sever după ce și-a folosit prea mult telefonul. Ea stătea pe iPhone și iPad până la 14 ore pe zi, pentru a-și administra contul de OnlyFans și susține că, până la urmă, nu a putut să mai meargă.

A început inițial să aibă dureri de cap și gât, apoi s-a mutat în Portugalia și simptomele ei s-au înrăutățit constant, mai ales în noiembrie 2021.

„Am început să am amețeli. Îmi amintesc că mă întorceam la un moment dat de la cumpărături și am crezut că este o insolație sau ceva de genul ăsta, pur și simplu nu mă simțeam în regulă”, a declarat tânăra pentru Mirror.co.uk.

O săptămână mai târziu, simptomele au revenit brusc, iar starea ei s-a înrăutățit atât de rău încât nu a putut să aibă grijă de ea însăși și a fost nevoită să se mute înapoi în Marea Britanie pentru a locui cu părinții săi.

„M-am simțit ca și cum nu puteam să merg corect, mă simțeam foarte rău. Amețită și cam distorsionată. Nu știam că telefonul meu este cauza, am crezut că poate am luat un virus, că poate sunt bolnavă de Covid. Mi-a făcut atât de mult rău încât nu am putut să mă ridic, nu am putut să fac duș. Nu puteam să gătesc pentru mine. Am ajuns să am nevoie de un scaun cu rotile pentru a ajunge acasă și părinții mei au trebuit să aibă grijă de mine. Atunci am fost bolnavă vreo șase luni”, a explicat ea.

Tânăra a fost la mai mulţi medici, atât în Portugalia, cât şi în Marea Britanie, dar nimeni nu ştia care este cauza. Tatăl său a fost cel care a găsit un articol despre răul de mișcare cibernetic (vertijul digital) și a recunoscut imediat că simptomele reflectau felul în care se simțea.

Fenella a mai precizat că, după ce a citit despre boală, s-a convins că asta îi provoacă stările de rău. Afecțiunea devine din ce în ce mai frecventă și îi face pe cei afectaţi să se simtă amețiți, de obicei, din cauza unei probleme a sistemului nervos, care este responsabil pentru fluxul de sânge și oxigen către creier și corp, scrie Observatornews.ro.

„Mi-am oprit telefonul și l-am aruncat în spatele dulapului sau l-am dat părinților mei. Atunci am putut să merg din nou”, a mai spus ea.

Fenella crede că dacă își folosește telefonul, timp de câteva ore pe zi, simptomele se pot „reactiva” și durează trei sau patru zile până să dispară din nou. Oricum, este conştientă că timpul petrecut pe telefon i-a făcut mai mult rău decât bine.

„Răspunsul este să te ridici și să te plimbi, să închizi telefonul, să-l arunci și să încerci să-ți rearanjezi mintea”, a afirmat ea.

Totuși, Fenella se bazează în continuare pe contul ei OnlyFans pentru a trăi şi estimează că veniturile sale se ridică la aproximativ 15.000 de lire sterline pe lună.

Pentru a ține pasul cu concurența, ea trebuie să posteze în mod regulat conținut pe toate canalele de social media.

„Este ireal. Aceasta este viața noastră, lumea noastră. Dacă vrem să facem bani, trebuie să stăm cu telefonul până adormim. Sunt atât de multe ore. Nu mai pot, nu pot să o fac singură. Încerc uneori să stau atâtea ore cât stăteam înainte, dar mă îmbolnăvesc din nou”, a încheiat tânăra.

Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri ... vezi toate articolele