Prima pagină » Diverse » Obiceiul ciudat al lui Alfred Hitchcock. Javier Bardem, Andrew Garfield și Reese Witherspoon fac același lucru

Obiceiul ciudat al lui Alfred Hitchcock. Javier Bardem, Andrew Garfield și Reese Witherspoon fac același lucru

Obiceiul ciudat al lui Alfred Hitchcock. Javier Bardem, Andrew Garfield și Reese Witherspoon fac același lucru

Obiceiul ciudat al lui Alfred Hitchcock. Există mulți actori care au acest „nărav” și îi amintim pe Javier Bardem, Andrew Garfield și Reese Whiterspoon.

Obiceiul ciudat al lui Alfred Hitchcock

Marele regizor Alfred Hitchcock evita să se uite la propriile filme, întocmai ca actorii de mai sus, scrie faroutmagazine.co.uk.

Motivul invocat de actori ar fi că nu vor să-și piardă concentrarea, odată ce se văd pe „sticlă”. Ar fi o reacție firească, după unii.

Cu filme-cult, precum „The 39 Steps”, „Vertigo”, „North by Northwest” și „Psycho”, Alfred Hitchcock rămâne unul dintre cei mai prolifici regizori din istoria filmului.

În timp ce alți regizori și actori i-au urmărit mereu cu ardoare filmele, Hitchcock însuși nu era pasionat de a-și vizualiza capodoperele.

De ce evita Hitchcock să urmărească propriile filme

Într-un interviu din 1963, „Maestrul Suspansului” a afirmat că, pe fondul naturii filmelor sale, el nu poate fi ușor de „intimidat”.

„Dimpotrivă”, a spus marele Hitchcock. „Sunt cel mai fricos și laș om pe care-l vei întâlni vreodată. În fiecare noapte, eu mă închid în cameră, ca și cum ar fi un nebun de partea cealaltă a ușii, pregătit să-mi taie beregata”.

„Nu merg să văd propriile filme. Nu știu cum oamenii suportă să le vadă”, a continuat Alfred Hitchcock.

„Ce este logica?”, s-a întrebat, retoric, „Maestrul”. „Nu există nimic mai stupid decât logica. Niciunul din filmele mele nu este bazat pe rațiune. Sunt bazate pe suspans, nu pe logică. Dă-mi o bombă și Descartes își poate fierbe creierul…”

„Dacă te temi de orice, atunci de ce ai devenit un pionier al artei de a-i îngrozi pe oameni?”, s-ar întreba cineva.

La această întrebare răspunde un alt titan al suspansului, scriitorul Stephen King, care spune că teama îl ghidează în direcția potrivită și reprezintă forța care îi garantează că romanul său va avea succes.

Cu siguranță că Hitchcock s-a folosit de propriile temeri pentru a realiza unele din cele mai emblematice filme, dar nu s-a putut „aduna” pentru a le urmări la cinematograf sau în liniștea propriului cămin.

Sursa foto: Captură youtube

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele