OMS: SUA si Europa trebuie să-și îmbunătățească condițiile de carantinare
Cazurile de coronavirus sunt în creștere în multe părți din Europa și America de Nord, semnalând începutul unui nou val al acestei pandemii.
Numărul de noi cazuri confirmate crește în mod rapid în Statele Unite, Regatul Unit, Italia și Belgia, dar creșterea nu se limitează la aceste locuri.
„Aproape jumătate din statele noastre membre din regiunea europeană au înregistrat o creștere cu 50% a cazurilor săptămâna trecută”, a declarat luni directorul executiv al situațiilor de urgență în domeniul sănătății al Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Mike Ryan, în cadrul unui briefing de presă virtual de la Geneva. „Evident, peste tot, observăm o creștere imensă a cazurilor. ”
Creșterea cazurilor cu Covid-19 au loc pe fondul scăderii temperaturilor, virusul răspândindu-se mai rapid în interior
O parte din motivul creșterii cazurilor de COVID-19, boala cauzată de virus, în mare parte din emisfera nordică chiar acum, este că, pe măsură ce temperaturile scad, mai mult decât adunările au loc în interior, unde virusul se răspândește cel mai bine.
Dar există și o strategie neglijată de combatere a virusului despre care Ryan spune că este unul dintre principalele motive pentru care virusul nu dispare în unele locuri. Există o altă măsură în afară de purtarea pe scară largă a măștilor, spălarea mâinilor și distanțarea socială, care este esențială pentru a combate răspândirea virusului și pentru a preveni mai multe decese și nu se face suficient: atragerea persoanelor care au fost expuse la virus. departe de toată lumea, repede.
Ryan a spus că conceptul, numit carantină, este singura lui „dorință de aur” de a îmbunătăți starea pandemiei.
„În calitate de medic de sănătate publică, dacă mi s-ar cere un lucru care ar putea să se îmbunătățească și să schimbe jocul aici, este: să mă asigur că fiecare contact al unui caz confirmat este în carantină pentru perioada corespunzătoare, astfel încât să rupeți lanțurile de transmisie ”, a spus el.
Carantina funcționează. Dar Statele Unite și Europa nu fac suficient acum
„Nu cred că acest lucru s-a întâmplat în mod constant oriunde și mai ales în țările care în prezent se confruntă cu creșteri mari”, a spus Ryan. „Dacă știți că ați fost în contact cu un caz, ar trebui să vă aflați în carantină deplină în casa dvs., fără niciun contact cu alte persoane. „
Gary Towler își pune mănuși pentru a se proteja împotriva coronavirusului, înainte de a intra într-un magazin alimentar miercuri,
În mod ideal, carantina este o măsură de combatere a bolilor, susținută de programele locale de sănătate și de sprijinul guvernului, care poate permite oamenilor să-și câștige existența și să-și hrănească familiile în timpul carantinei, a declarat ea.
Dar finanțele și sprijinul social nu sunt singurele obstacole de depășit pentru a obține o carantină adecvată în locuri din întreaga lume.
Rezultatele mai rapide ale testelor sunt extrem de necesare pentru ca carantina să funcționeze cu adevărat
O mare parte din motivul pentru care a devenit atât de dificilă punerea în carantină eficientă a oamenilor din Statele Unite este că rezultatele testului COVID-19 sunt încă prea lente pentru a pune oamenii în stare de alertă maximă.
Un sondaj național recent realizat de cercetători de la Universitățile Northeastern, Harvard, Northwestern și Rutgers a constatat că timpul mediu pentru testele de laborator pentru coronavirus în Statele Unite în septembrie a fost de aproximativ 2, 7 zile, ceea ce reprezintă o îmbunătățire față de media de 4,4 zile necesare fii testat. în martie. Cu toate acestea, mulți experți în sănătate publică, inclusiv Bill Gates, sunt de acord că rezultatele testelor trebuie returnate în mod fiabil în decurs de 24 de ore pentru a avertiza efectiv pe oricine a fost expus la virus în mod corespunzător și pentru a le pune înapoi. oameni aflați în carantină.
Ryan a menționat că multe țări asiatice au avut un număr foarte mic de cazuri de ceva timp, folosind teste strategice și apoi zdrobind grupurile locale de cazuri prin punerea în carantină a contactelor strânse ale pacienților, înainte ca aceste grupuri să nu se extindă.
El a subliniat că succesul se datorează, în mare parte, detectării cazurilor COVID-19, izolării cazurilor, „și, în special, carantinei contactelor”.