Ora la care e cel mai INDICAT să mănânci carne. Poți să slăbești și te bucuri și de o stare de sănătate optimă

Publicat: 06 06. 2024, 22:55
Friptură de iepure / Sursa foto: https://pepperscale.com/

Te-ai gândit vreodată când este cel mai bun moment pentru a mânca carne? Așa poți evita acumularea de kilograme și vei simți o stare profundă de bine. Iată recomandările oferite de profesioniștii medicali.

Când este potrivit să mănânci carne? Se spune că oamenii care nu mănâncă carne suferă și au un sistem imunitar mai slab. Veganii, pe de altă parte, spun că nu mănâncă carne niciodată. De fapt, ei susțin că de fapt carnea provoacă boli. Cert este că carnea este esențială pentru recuperarea și menținerea masei musculare. Acest aliment crește senzația de sațietate prin stimularea hormonilor de sațietate, conform studiilor.

Peptida YY (PPY) și colecistochinina (CCK) sunt hormonii care te fac să simți că ai mâncat suficient. Ambele ajută la prevenirea acumularii caloriilor și la pierderea grăsimii, în special a grăsimii de pe abdomen. Dacă urmați un program de antrenament la sală, proteinele sunt esențiale. Desigur, trebuie să fiți precauți cu cantitatea lor, astfel încât să nu se transforme într-un inamic în loc de ceva foarte benefic. Intervalul de timp în care le consumăm este, de asemenea, foarte relevant.

Proteinele sunt utile înainte de culcare, spun experții în sănătate. Ele ajută la întărirea și creșterea masei musculare, precum și la recuperarea după antrenament, astfel încât să fii plin de energie a doua zi.
Nu în ultimul rând, acordați atenție calității cărnii. Cea bio – adică de la o pasăre crescută la curte – a fost întotdeauna mai sănătoasă decât cea din supermarket. Aceasta poate include o mulțime de hormoni și chiar coloranți pentru a-l face puțin galben sau roz. În comparație cu carnea produsă în mod tradițional, carnea bio, certificată organic și bio este mai puțin susceptibilă să fie contaminată cu bacterii și organisme periculoase, multirezistente, potrivit unui studiu realizat de Johns Hopkins Medicine.
„Organic” se referă la modul în care fermierii cultivă și procesează produse agricole, cum ar fi carne, fructe, legume, cereale și produse lactate. Într-un mediu natural, practicile de agricultură ecologică sunt concepute pentru a atinge obiective precum creșterea animalelor, reducerea poluării și îmbunătățirea calității solului și a apei, explică dr. Laura Ene pe doc.ro.