Prima pagină » Diverse » Orașul în care poți cumpăra o CASĂ cu doar 1,5 lei. Mai sunt doar 2.000 de locuitori

Orașul în care poți cumpăra o CASĂ cu doar 1,5 lei. Mai sunt doar 2.000 de locuitori

Orașul în care poți cumpăra o CASĂ cu doar 1,5 lei. Mai sunt doar 2.000 de locuitori
Amplasat în nordul Croației, orașul Legrad are puțin peste 2.000 de locuitori / Sursa foto: Profimedia

Pare greu de crezut, dar există, în Europa, un oraș în care poți cumpăra o casă cu suma de … 1,5 lei. Citește mai jos despre ce localitate este vorba și unde se află.

Amplasat în nordul Croației, orașul Legrad are puțin peste 2.000 de locuitori. Ca și în cazul altor localități, natalitatea este una dintre problemele grave cu care se confruntă autoritățile.

Tocmai de aceea, localitatea a lansat o nouă inițiativă: oferirea de case tinerilor, scrie Adevărul, care citează Știri Diaspora.

Nu e prima dată când orașul adoptă această măsură. În urma cu cinci ani a mai fost implementată și, datorită rezultatelor bune pe care le-a obținut atunci, a început din nou, după cum a explicat Ivan Sabolic, președintele municipalității.

Legrad este o comună în cantonul Koprivnica-Križevci, Croația / Sursa foto: Twitter

Legrad este o comună în cantonul Koprivnica-Križevci, Croația / Sursa foto: Twitter

Locuință la un preț simbolic

Până acum, peste 50 de noi familii s-au mutat în oraș, aducând Legard la un total de 120 de locuitori care și-au achiziționat noua locuință la prețul simbolic de 30 de cenți.

Persoanele care se înscriu la această ofertă trebuie să îndeplinească anumite condiții: să fie căsătorite, să aibă până în 45 de ani, să nu aibă antecedente penale și să nu mai aibă altă locuință.

Autoritățile au explicat că vor avea prioritate cei care se dedică profesiilor care se află în împrejurimile orașului și cei care au copii mici. La fel, Legard oferă chiar și o subvenție pentru locuințele care trebuie renovate.

Legrad este o comună în cantonul Koprivnica-Križevci, Croația. Conform recensământului din 2011, comuna Legrad avea 2.241 de locuitori. Din punct de vedere etnic, majoritatea locuitorilor (97,41%) erau croați, cu o minoritate de romi (1,03%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor (92,9%) erau catolici, existând și minorități de protestanți (4,11%) și persoane fără religie și atei (1,12%).

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele